lžíce
majoránka
nasekaná čerstvá nebo lžička sušené
1
lžička
pepř mletý
2
lžíce
petrželka
100
g
anglická slanina
150
ml
sladká smetana
450
ml
vývar
z kuřete nebo masoxu
4
lžíce
dijonská hořčice
jemná
1
ks
králík
rozdělený na porce
Postup přípravy receptu
1
Hořčici smícháme s majoránkou, směsí potřeme porce králíka a necháme 24 hodin uležet. Ve velkém rendlíku rozpustíme máslo a olivový olej, vložíme porce králíka a zprudka osmažíme.
Do kastrolu přidáme pokrájenou cibuli a slaninu a 3-5 minut smažíme, až bude cibule i slanina dozlatova. Přisypeme mouku a necháme zasmažit. Postupně přiléváme vývar a přivedeme k varu. Vrátíme maso, podle chuti osolíme (z vlastní zkušenosti málo znamená více). zakryjeme a dusíme, až králík změkne. Maso vyndáme na talíře. Omáčku asi 2 minuty povaříme, přimícháme smetanu a rozetřený česnek. Ochutnáme, dosolíme, opepříme. Omáčkou zalijeme porce králíka, přizdobíme petrželkou.
Moc dobré, pro děti není vhodná ostrá hořčice. Omáčky je hodně a chutná skvěle. Jedli jsme s hranolky i kroketami, vhodný je i knedlík.
Markéta Bíblová
|2. 6. 2007 13:47
TAK JSEM HO V NEDĚLI ZKUSILA, OMÁČKA BYLA DOBR0,Á,0,, 2ANI3 3TAK JSEM HO V NEDĚLI ZKUSILA, OMÁČKA BYLA DOBRÁ, TÝ HOŘČICE JSEM DALA VÍC A NEDÁVALA JSEM TAM SMETANU, ALE MLÉKO. a JEDLI JSME HO S KNEDLÍKEM. hODNOTÍM ZA 1