Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na slabé proužky a vyložíme jí pekáč. Vložíme maso a zalijeme šlehačkou a tompou. Když je maso měkké, posypeme pokrm sýrem a necháme ho rozpéct.
Tompa - tomata (rajčata) papriky.
Také rád používám. Dá se nahradit lečem.
babča
|23. 3. 2011 17:39
hodnotím vysoko snahu o dobré domácí jídlo,škoda že tam mnoho tuků.vypustila bych v případě že dám slaninu smetanu nebo sýr i tak by to bylo dobré na té zelenině .jinak si myslím ,že to bodování kvalitu receptů nezlepší ale produkuje zbytečnou závist .přeji vám hodně zdavých receptů ,experimentujte dál !
Tompa je sterilovaná pikantní zelenina, vyrábí ji Hamé, stojí kolem dvaceti korun, a najdete jí v supermarketech běžně mezi sterilovanou zeleninou. Dávám jí jako základ pod mojí vymyšlenou omáčku, a je moc dobrá.
Gábina H
|13. 6. 2007 09:56
Pavle, máte to vysvětleno v ingrediencích. Je to sterilovaná zeleninová směs podobná leču, ale pikantnější. Můžeme použít i sterilované lečo
Pavel Halaxa
|13. 6. 2007 05:46
Zdravím nšechny.Nevím,co k tomu receptu říct.Je třeba ho zkusit.Ale mám strach s té slaniy.Aby se nespekla,když je tam ta šlehačka.Ať se to nepřipeče.A mám ještě jeden malinký problém.Co to je tompa?Není to nějaký krajový název?