Nakrájíme na drobno cibuli, dáme na sucho osmahnout na Wok, tak 5 minut smažíme za stálého míchání. Nakrájíme na kostičky kuřecí maso, přidáme k cibuli s rozdrceným česnekem. Osmahneme dokud neni trochu do zlatova, to je za takové 2 minuty. Posypeme moukou, kari a skořicí, smažíme 1 minutu. Zalijeme vývarem a necháme vařit při občasném míchání na střední teplotě takových 20 minut. Po 20 minutách přidáme koriandr a šlehačku nebo jogurt či kysanou smetanu, odstavíme a hned podáváme.
2
Tip: při přidání kuřete mužeme přidat lžíci oleje.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|15. 12. 2007 09:25
Vazeni,tenhle recept ma s Kormou spolecneho tak mozna to, ze vypada "indicky". Prava Korma je typicka prave kokosovou vuni a chuti. Dulezite pro tuto chut je pripravit si kokosove mleko doma z cerstveho kokosu. Kokos z cerstveho orechu rozsekame a slehame nejlepe ponornym slehacem. Vzdy kdyz zhoustne prilijeme sklenici vody. Tohle opakujeme alespon trikrat. Pote rukou vymackame kokos uplne dosucha a ziskanym kokosovym mlekem podleva maso pred dokoncenim. V zadnem pripade se nezahustuje moukou, Indove zahustuji rajcaty, ale nazory se lisi. Nesmime jeste zapomenou na rimsky kmin a cerstvy zazvor.
Alena
|2. 6. 2005 18:04
Někde do toho dávají i kokos, nejlépe ve formě "krémového kokosu" (creamed coconut),ale nevím, jestli se to dá v ČR koupit. Kokos tomu dodá tu vůni a indický nádech, já osobně to ještě sladím, pokud možno medem.