• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřátkové sušenky
Napište svůj komentář k receptu

Kuřátkové sušenky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřátkové sušenky
Kuřátkové sušenky
Kuřátkové sušenky
Kuřátkové sušenky
Kuřátkové sušenky
Kuřátkové sušenky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Roztomilé kuřátkové sušenky rozveselí každou velikonoční tabuli. Přizvěte ke zdobení i děti a užijte si společné tvoření.

Sušenky Chocolate Chip Cookie

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 120
      g moučkový cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 4,50
      lžíce kukuřičný škrob
    • sůl špetka
    • 250
      g máslo studené
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce citronová šťáva
  • Poleva
    • 170
      g cukr jemný moučkový
    • 1
      ks bílek
    • citronová šťáva 1-2 lžičky
    • potravinářské barvivo gelové

Postup přípravy receptu

1
Cukr, mouku, škrob a sůl nasypte na pracovní plochu a promíchejte. Přidejte studené máslo pokrájené na kostky, žloutek a citronovou šťávu. Rukama zpracujte suroviny na drobenku a spojte v těsto. Pracujte rychle, ať se máslo zbytečně nezahřívá. Těsto zabalte do fólie a nechte v chladu odpočinout alespoň 1 hodinu.

RADA: Jak skladovat žloutky

2
Z těsta vyválejte plát silný asi 5 mm a vykrajujte z něj kolečka o průměru asi 8 cm. Kolečka dejte na hladkou podložku a před pečením uložte ještě na 30 minut do ledničky.

RADA: Linecké sušenky

3
Vychlazená kolečka rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C 13 až 15 minut. Sušenky by měly jen lehce zrůžovět.
4
Připravte polevu na zdobení. Do mísy robotu prosejte cukr, přidejte bílek a lžičku citronové šťávy. Promíchejte a poté šlehejte protínací metlou na střední otáčky asi 10 minut. Odeberte trochu hutnější hmoty a zbytek trošku nařeďte citronovou šťávou. Polevu obarvěte pár kapkami gelové potravinářské barvy.

RADA: Jak na pár kapek z citronu

5
Ozdobte sušenky. Hutnější žlutou hmotu dejte do mikrotenového sáčku, ustřihněte velmi malý otvor a po obvodu vychladlých koleček naneste konturu. Pracujte plynulými dlouhými tahy. Ohraničený prostor zaplňte tekutější glazurou: naplňte jí sáček, udělejte větší otvor a rovnoměrně ji naneste na sušenky, do krajů ji můžete rozetřít pomocí špendlíku nebo párátka. Glazuru nechte minimálně 3 hodiny zaschnout. Poté dokreslete hustší polevou oči, zobáčky a nožky. Opět nechte zcela zaschnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Máslové sušenky s jedlými květy

Máslové sušenky s jedlými květy

Velikonoční sušenky

Velikonoční sušenky

Špaldové sušenky s meruňkovou marmeládou

Špaldové sušenky s meruňkovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD Velikonoce
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Kukuřičný škrob Máslo Moučkový cukr Potravinářské barvivo Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Kanadský králík

Kanadský králík

Sumeček

Sumeček

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Jablková buchta II

Jablková buchta II

Bublanina do hrníčku

Bublanina do hrníčku

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

Vepřový steak s hranolkami

Vepřový steak s hranolkami

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

261
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
86
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
26
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
24
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
22
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem

Zajímavé články

Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
10 nejlepších receptů na švestkové koláče: Přenesou vás do kuchyně u babičky i do luxusní cukrárny
10 nejlepších receptů na švestkové koláče:…
Připravte se na začátek školy: Domácí sladké pomazánky ke snídani i svačině si děti zamilují
Připravte se na začátek školy: Domácí sladké…
AHA.cz Chýlková šla s pravdou ven: Odchod Krause nečekala

Chýlková šla s pravdou ven: Odchod Krause nečekala

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Jsou to vůbec ty stejné ženy? Podívejte se, jak se nevěsty proměnily díky vizážistovi

Jsou to vůbec ty stejné ženy? Podívejte se, jak se nevěsty proměnily díky vizážistovi

Ženy.cz Stojí váš šéf za starou bačkoru? Tak přestaňte brečet a jednejte

Stojí váš šéf za starou bačkoru? Tak přestaňte brečet a jednejte

Blesk.cz Smutná zpráva z Krakonošova: Zemřel kameraman František Němec (†92)

Smutná zpráva z Krakonošova: Zemřel kameraman František Němec (†92)

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se vymstí vlastní zlost a kdo změní profesi?

Horoskop na další týden: Komu se vymstí vlastní zlost a kdo změní profesi?

Další doporučené recepty:

Kung Pao Mango
Kung Pao Mango
Kuřátka z vajec
Kuřátka z vajec
Kuřátko Matýsci
Kuřátko Matýsci
Kuře ,,MACO“
Kuře ,,MACO“
Kuře „65“
Kuře „65“
Kuře „strejdy z Hlinska“
Kuře „strejdy z Hlinska“
  • Recepty.cz
  • Kuřátkové sušenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact