• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koprovka s vejcem
Napište svůj komentář k receptu

Koprovka s vejcem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 67
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Populární smetanové omáčka patří mezi českou klasiku. Podává se s bramborami či kynutým knedlíkem, buď s natvrdo uvařeným vajíčkem nebo s plátkem uvařeného hovězího. Nejlepší je s voňavým čerstvým koprem, nahradit ho ale můžete také sušeným nebo sterilovaným.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory menší, varný typ B
    • 4
      ks vejce
    • 2
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      l hovězí vývar
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • citronová šťáva z 1 citronu
    • 1
      svazek kopr
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory očistěte a uvařte v osolené vodě doměkka. Vejce uvařte natvrdo a po vychlazení oloupejte.
2
V hrnci rozehřejte máslo, přisypte mouku a na středním plameni umíchejte světlou jíšku, pak ji zalijte vývarem. Důkladně rozmíchejte metlou, osolte a na mírném plameni alespoň 25 minut povařte. Do základu omáčky vmíchejte smetanu a dochuťte solí, cukrem a citronovou šťávou, všeho přidejte podle vlastní preference. Na závěr vmíchejte najemno nasekaný kopr.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat bešamel

3
Omáčku podávejte s vejci a bramborami nebo houskovým knedlíkem.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (září/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Filety s koprovým přelivem

Filety s koprovým přelivem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Koprová FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Citronová šťáva Cukr krupice Hladká mouka Hovězí vývar Kopr Máslo Smetana ke šlehání Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Kořeněná panenka - grilovaná

Kořeněná panenka - grilovaná

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Těstíčko jako od vietnamců

Těstíčko jako od vietnamců

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Angreštové / rybízové knedlíky

Angreštové / rybízové knedlíky

Margot řezy ....Danča

Margot řezy ....Danča

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

153
Dýňová tortila
Dýňová tortila
104
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
30
Máslové řízky
Máslové řízky
30
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
26
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Petr Vágner na netradiční svatební cestě: Grónsko přešel za 6 dní!

Petr Vágner na netradiční svatební cestě: Grónsko přešel za 6 dní!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Koprové pesto (různé použití)
Koprové pesto (různé použití)
Koprovka - polévka
Koprovka - polévka
Koprovka podle Barunky
Koprovka podle Barunky
Koprovka z Valašska
Koprovka z Valašska
Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
Kopřivová velikonoční nádivka s vejci
Kopřivové bramboráčky
Kopřivové bramboráčky
  • Recepty.cz
  • Koprovka s vejcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact