Mouku s práškem do pečiva prosijeme na vál, přidáme vše ostatní a vypracujeme těsto. Rozválíme (nejlépe na pečícím papíru) a vyložíme jím dno a asi 2 cm stěny středně velké koláčové formy (já peču na hlubokém plechu 23x33 cm). Přečnívající těsto odřízneme a koláč uložíme tak na půl hodiny do chladu. Potom na těsto naskládáme ovoce - vynikající jsou kompotované broskve nebo švestky atd. a na ovoce naklademe lžící tvarohovou náplň, kterou jsme jen smíchali dohromady. Okraje těsta přiklopíme na náplň a ozdobně přimáčkneme dokola vidličkou. Ze zbylého těsta, které jsme odřízli můžeme udělat mřížky nebo vykrájíme srdíčka, kytičky atd. a volně rozložíme na tvaroh.
2
Kombinace tvarohu, skořice a medu je lahodná a chutná i těm, co jinak tvaroh opravdu nemusí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva
|17. 9. 2014 14:42
Už se peče v troubě :) Peču na 160 stupňů a bude to cca na jednu hodinu. Tohle těsto jsem vždycky pekla dlouho. Jinak děkuji za inspiraci s tím zdobením :) vypadá to krásně!
Moóňa
|8. 4. 2013 19:34
proč tam není že se peče, na kolik a jak dlouho?aspon přibližně... :-(
Radka
|26. 3. 2011 20:01
Tak jsem ho dneska upekla a je výborný...Zpočátku byl ale dost podezřelý.Těsto hodně vláčné,při válení se lepilo,plát mi pak nešel přenést na plech celý,tak jsem si s tím pohrála po troškách.Ale moc mi ho nezbylo na zdobení,jen pár proužků.Náplň se mi zase zdála moc řídká.Ale všechno dobře dopadlo.Jako ovoce jsem dala zavařená strouhaná jablka.Koláč je nejen hezký na pohled,ale fakt dobře chutná.S kopečkem vanilkové zmrzliny..hm,dobrota.Díky!