ks
italské těstoviny
Výborné jsou těstoviny Tagliatelle (ale mohou být jakékoliv)
3
ks
kuřecí maso
(3 ks kuřecích prsou)
1
ks
hermelín
sýr
- Sýry dle chuti (3 plátky sýru Madeland + 3 kostičky taveného sýru bez příchuti)
koření
(špetka oregána, sůl, pepř)
mléko
(sklenka mléka nebo smetany)
1
ks
cibule
Postup přípravy receptu
1
Nakrájíme cibulku a orestujeme na pánvi. Přidáme na kousky nakrájené, osolené a opepřené kuřecí maso a necháme zatáhnout. Poté zalejeme mlékem nebo smetanou a přidáme hermelín. Ten necháme rozpustit. Ještě přidáme tavený sýr a 3 plátky Madelandu pro výraznou sýrovou chuť omáčky. Dochutíme dle potřeby, přidáme špetku oregána.
2
Mezitím si uvaříme Tagliatelle těstoviny. Do vody přidáme trochu mořské soli (nebo normální sůl) Až voda začne bublat, přidáme těstoviny. Těstoviny se vaří cca 8-10 minut. Poté scedíme a prokapeme olivovým olejem.
3
Omáčka je hotová, pokud se sýr rozpustí a nejsou v ní kousky sýrů. Pak už jen servírujeme.