Moc děkuju za recept, kokosky jsou výborné. Řídila jsem se komentáři a dala méně cukru krupice (100g) a více kokosu (100g) a pekla 20 min. na 160°C a i když mám plynovou troubu, tak ze spodu nebyly vůbec spálené a byly hezky zbarvené. Navíc se mi vůbec nerozjely a jak jsem je dala na pečící papír, tak po upečení držely tvar. Z receptu jsem udělala 2 plechy, asi 40 ks středně velkých kokosek. Ještě jednou moc děkuji.
Wait, I cannot fathom it being so stdwoghtfiraarr.
Akorát jsem dopekla první plech a jsou dokonalé ;-) :-* .Voňavé a vláčné.Pokoušela jsem se je dělat i minulý rok z jiného receptua byly tvrdé :-( ,ale txyhle jsou MŇAMKA ;-) ;-) ;-)
Tak nevím co je špatně.Jsou tvrdý a jako by moc vysušený.
Právě jsem je dodělala a jsou luxusní! Měkkoučký..slaďoučký..a kdo by to byl řekl, ale i kokosový :-) ..Dávám za jedna a tento recept doporučuju!! :-* (Bílky jsem jen vyšlehala s cukrem..bez vodní lázně)
Právě jsem je doděla a jsou luxusní.. měkkoučký..slaďoučký..a kdo by to byl řekl, ale i kokosový:) Dávám za jedna a tenhle recept doporučuju!! (jo a bílky jsem jen vyšlehala..nedávala jsem je nad páru)
Vynikající cukroví, jen loňské vánoce jsem je měla nějaké moc sladké, asi příště uberu trošku cukru. Jinak jsou kokosky krásně křehké, na jazyku se přímo rozplývají.
Také jsem dopekla první várku, dá se říct, že dobrý ... akorát jsem chtěla aby měly medovou barvu a jsou trošku medovější, na tu druhou si opravdu mám pozor, jinak dobrý... rodina má ráda kokos tak snad bude spokojná jo a recept je " dost dobrý tj. za 1"
...množství kokosu se může lišit,bílek nemá vždy stejné množství ;-) ,ubírám či přisypávám dle hustoty hmoty ;-)
1*-dělám každým rokem,jsou krásně měkké a stačí jen bílky našlehat do tuhého sněhu
Kokosky jsem delala poprve a opravdu se povedly, jsou vyborne. Chutnaji i memu priteli z Peru, ktery je chodi stale ochutnavat.:-)Az se bojim ze nebudu mit nic na Vanoce....Dekuji
Delala jsem podle receptu, jsou moc dobre, ale musela jsem je z peciciho papiru odrezavat nozem, strasne se prilepily. Nevim, cim to je, stava se mi to s kokoskami skoro vzdycky, nemate prosim nekdo nejaky trik, jak tomu zabranit? Dekuji :)
Robotem našlehám bílky s částí cukru, do hustého sněhu vmíchám zbytek cukru a nahřeju v mikrovlnce. Pak přidám ostatní. Je to jednodušší než ve vodní lázni.
Dávám jedničku s hvězdičkou, byly výborné! A bylo jich "málo" :o)) Moc chutnaly i mimču v bříšku, díky výborný recept
Tak jsem právě dopekla, sice nejsou moc vzhledné (moje chyba), ale jinak výborné, dávám 1.
Pekla jsem a jsou výborné. Dávám 1
Taky jsem je zrovna dopekla. Výborné! To polomáčení v čokoládě je dobrý nápad.
Moc dobré. Dávám za 1. Po vychladnutí polomáčím v čokoládě.
fenomenální! kokosky jsem dělala poprvé a nádherně se povedly,bohužel jsem se nestihla pochlubit,protože jsem je dělala týden před poutí a zmizely za dva dny...ale určitě budu opakovat nejen na vánoce
Janinko - na ty krémeše spolehlivý recept by byl??? Já je miluju ale ještě se mi nepovedly.
Jednička tisíckrát podtržená
Kokosky jsou přímo famózní. Ještě se nedopekla první várka a už jsem dělala další. Jen jsem měla malé vajíčka, tak jsem dala tři bílky. Dávám za jedna :o)
Jsou výborné. Podle předchozích rad jsem přidala trochu citrónové kůry. Zkuste dát hrubý kokos. Je to s ním lepší než s klasickým strouhaným.
Tak jsem tuhle dělala krémeše, zbylo mi 6 bílků a tak jsem zkusila tenhle recept. Sice nejsou vánoce, ale i tak to je móóóc dobrý recept. Dělala jsem kokosky poprvé v životě a opravdu se povedly! Děkuji za receptík, dávám 1111 :-))
1
Ty pečeme každý rok a jsou fakt vynikající
Jsou jako sněhové foukánky, dávám jedničku dvakrát podtrženou. Na plech jsem je nastříkala a byla to rychlovka.
Dělala jsem kokosky bez šlehání v páře,podařily se,neroztekly se a jsou měkké.Použila jsem ale 140 g krupicového cukru,2 bílky,špetičku soli,75 g kokosu,15 g strouhanky a citr.kůru.Ušlehá se pevný sníh,pak se po lžících zašlehá 1/2 cukru dost dotuha a vše ostatní se zlehka vmíchá.Na papír na pečení se dělají lžičkou hromádky a ihned se dá do trouby.
Také jsem vyzkoušela kokosky, nešlo mi ale tvořit lžičkou hromádky, takže jsem je na lžičce prsty upěchovala a pouze to z ní "sundala", tak mám takové slzičky místo hromádek. Ale chutnají tak jak mají a vprostřed jsou měkké. Díky.
Dělala jsem kokosky, ale staly se mi ze sněhu akorát drobky. Než jsem přidala strouhanku, všechno bylo v pořádku. Nemá tam být strouhanky méně? 20 g mi vyšlo na 2,5 lžíce. Co s tím?
Tak jsem je dodelala a jsou fakt mekoucke. Mozna bych priste dala o neco min cukru, jsou dost sladke, ale to ke kokoskam asi patri. Jinak jsem je pekla v horkovzduchu na 150 stupnu dokud nezruzoveli, asi tak 10 minut. Vsechno cuktrovi pecu tak 2-3 tydny pred vanoci, takze i kokosky a vzdycky jsou o vanocich akorat.
Simono, mám je vyzkoušené a nejlépe nám chutnají upečené asi 10 dní před vánocemi
Prosím vás, můžete mi poradit? Chci dělat kokosky na Vánoce, mám je udělat až těsně před, aby byly křupavé nebo je mohu udělat už teď a budou lepší vláčné? Díky za odpověď.
Jsou dobré i s přidáním trošky citronové kůry, nejsou potom tak fádně sladké.
Na kolik stupňú to pečete?
Paní Vlasto, moc Vám děkuji za Vaše kuchařské příspěvky, peči již téměř výhradně podle Vás. I s tímto receptem jste mne nezklalama. Kokosky jsou tak dobré, že zmizely z pekáče ještě tentýž den. Tentokrát jsem je pečlivě uschovala. Dávám za 1*
Peču od té doby co jsou tady uveřejněné, jsou výborné, peču z několika násobné dávky a jsou hned pryč
tyto kokosky dělám již téměř 15 let-ve vodní lázni na hořáku šlehám bílky ručním šlehačem do ztuhnutí za postupného přidávání cukru.Pak přidám strouhanku a vyndám ušlehanou hmotu s rozmíchanou strouhankou z vodní lázně.Malou lžičkou dávám na plech vyložený pečicím papírem a peču ve střední troubě/mám obyč.plynovou-nic moc/ peču do růžova-hlídám je.Nechám vychladnout a ještě na plechu ozdobím čokoládovými "stříkanci".Kokosky musí být pořádně vyšlehané,jinak v troubě splasknou.Neměla jsem s nimi problém,pokud jsem dodržela tento postup.
Koněčně jsem je vyzkoušela. Pekla jsem rovnou z dvojité dávky. Strouhanku jsem smíchala napůl s piškotovými drobky, dala jsem méně cukru a více kokosu. Jsou opravdu dobré, krásně měkoučké. Dávám ze jedna.
Kokosky jsou výborné. Vlastně nejlepší vánoční cukroví :o) .... Já jsem byla líná a udělala jsem jen sníh z bílků (s cukrem) a pak do toho zamíchala kokos a strouhanku, no a bylo toho málo, jak řiká Jana S., ale nic to nemění na tom, že i tak byly kokosky výborné a měkké (ale asi jsem je pekla jen tak 10 minut, možná 15 - jakmile začaly nahoře růžovět, už jsem je vyndavala, aby neztvrdly). Nicméně je to recept za 1 a já příště ušlehám bílky ve vodní lázni :o)
Pro janu s. neměla jste nějaké extrémně malé bílky? Nebo neprošly varem? Tohle se mi nikdy nestalo, vždy šly krásně dávat na plech lžičkou
Já taky dělala a velmi se povedly. Jsou už týden na balkoně v krabici a jsou krásně měkké. Počet nevím, ale je jich celkem dost.
nevim co jsem udelala spatne, ale hmota mi po pridani kokosu ztuhla a z tohoto mnozstvi mam asi tak 10 ks... takze nic moc.
Krásně měkoučké
Můžete mi poradit na kolik stupňu je mám péct, zkoušela jsem tento recept, ale moc se mi nepovedly.
Vodní lázeň: hrnec s vařící vodou a do něho dám mísu, ve které šlehám šlehačem bílky i cukr do zhoustnutí. Jsou vynikající. Stříkám pomocí stříkačky nebo pytlíku na plech, aby to mělo i hezký vzhled.
Dělám to tak, že ušlehám sníh a pak ho na vodní lázni šlehám dál až je teplý a lesklý a pak pokračuji dle předlisu, také jsem sníh ušlehala a dala na chvíli do mikrovlnky zahřát a pak jsem šlehala dál až byl lesklý
Vypadá to zajímavě,jen nevím jak šlehat ve vodní lázni..jako šlhačem?
Výborné dělám i přes rok
Fakt doporučuji!
Kokosky jsem v sobotu udělala a v neděli už nebylo ani co ochutnat. Okamžitě zmizely. Udělám na vánoce.
Fakt byly měkoučké, to můžu potvrdit, letos udělám opět
dávám je linecké kolečka, které potřu marmeládou. Je to opravdu výborné :o)
Výborný recept jsou opravdu moc dobrý, dělám i mimo vánoce když se zadaří a zbydou bílky. Jsou lepší než kupované.
Výborné, dělqala jsem loni na Vánoce, byly pěkně měkoučké