Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme prášek do pečiva, mouku, sníh z bílků. Pečeme 7 minut při 200 °C, na vymazaném a vysypaném plechu. Po vychladnutí potřeme náplní z ušlehané smetany smíchané ze zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Poklademe plátky oloupaného kiwi. Podle chuti osladíme 1/2 l vody kiwi sirupem, pridáme vanilkový pudink, uvaříme.
Asi to budou ty, které dělávám a jsou naprosto luxusní. Napíšu zde recept trošku jinak.
250 g hladké mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
4 vejce
250 g cukru
10 lžic vlažné vody
10 lžic oleje
5 kusů kiwi
1 šlehačka 31%
2 zakysané smetany 15%
100 g cukru
1 vanilkový pudink
1/2 l vody
1 dl šťávy z kiwi (nebo jedno celé rozmačkat)
1 lžíce cukru
Kdo má problém s polevou - vaří se prostě jako pudink, ale místo mléka je voda. A přidává se ta šťáva z kiwi nebo rozmačkané jedno kiwi. Krásně to zhoustne. Řezy se polévají ještě teplou polevou, ne však horkou!
Přidám foto :-)
Jana
|26. 2. 2011 13:46
Těsto krásné, ae nápln mi vubec nešla udělat.
Lenka Juříková
|3. 3. 2010 19:11
výborné, řadím mezi oblíbené. děkuji paní wendy za tip s kyselinou citronovou - když jsem si představila kiwi sirup se všemi "éčky" a barvivy, tak se mi do řezů moc nechtělo, ale s tou kyselinou to je bezva a o barvu se postará samotné kiwi. jenom příště nebudu krájet plátky, ale malinké kostečky - plátky se hůř porcují lžičkou, hlavně dětem
petra kubrychtova
|26. 1. 2009 12:48
opravdu jsou vynikající děláme je už leta jen ti naši zmlsaní chlapi trochu recept pozměnili a místo kiwi dáváme kompotované broskve a mandarinky (broskve pokrájet) a to želé na to potom vaříme z toho sirupu co zbyl po ovoci když je ho málo dolijeme vodou.je to u nás buchta č.1 a tím žele to poléváme hned rodina by nevydržela a do šlehačky také přidávám ztužovač,
wendy
|23. 8. 2005 23:27
Já ve vodě uvařím jen pudink s vodou a pak přidám špetku kyseliny citronový, dostane to pak výbornou chuť, že není nouze o zájemce na vylízání hrnečku :c)
Světluška
|1. 7. 2005 03:23
Tyto Kiwi řwzy jsou super.Dělávám je už léta.Jen mám těsto ze 4 vajíček,teda je tenčí těsto.Díky za nápad s kiwi sirupem.Dělávám to s kiwi práškem nebo vitacitem.
sisi
|13. 6. 2005 10:39
V sobotu jsem dělala, jen místo kiwi jsem dala jahody a jahodový puding.Ušlehala jsem slehačku do tuha , plus zakysaná smetana a nic neutíkalo.Můžu doporučit, fakt dobré.
Jana Spackova
|12. 6. 2005 16:03
Pridavam do slehacky ztuzovac a nebo kysanou smetanu ta to taky podrzi :-)
Di
|9. 6. 2005 17:49
Kdysi jsem tyto řezy udělala. Nebyly špatné, ale šlehačková náplň trochu "utíkala". Co s tím?
Jana Spackova
|8. 6. 2005 18:05
Tyto rezy delam a jsou vyborne,upeceny piskot potiram tence marmeladou aby nebyl moc mokry.Neni sladky a je osvezujici.
Jana Tichá
|2. 6. 2005 19:38
Tyto řezy mám napsané, ale ještě jsem je nezkoušela. V mém receptu se doporučuje piškot natřít smetanou + kiwi a dát do lednice. Druhý den nalít puding.Těžko říct, který postup je lepší.