Cibuli nakrájíme nadrobno, kuřecí prsa na nudličky.
Dáme vařit vodu na těstoviny, osolíme ji a těstoviny v ní uvaříme dle návodu.
V hluboké pánvi na...
více o Těstoviny s cuketou a kuřecím masem
Vaječný koňak zahřejeme s whiskey a mlékem.
Dáváme pozor, aby se tekutina nevařila, na kuchyňském teploměru můžeme hlídat, aby teplota nepřesáhla 80 C...
více o Bombardino
Ze všech surovin vypracujeme těsto.
Těsto vyválíme na plát a vykrajujeme tvary, které dáváme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 140 - 150 °C....
více o Šlehačkové cukroví
Do masa nakrájíme najemno šunku nebo můžeme nastrouhat na jemném struhadle. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a petrželku.
Přilijeme smetanu ...
více o Telecí mleté biftečky se smetanou
Smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Necháme vychladnout a na noc uložíme do ledničky. Druhý den vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny. Mouku prosejeme...
více o Kubánský dort jako z cukrárny
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme dle návodu na obalu hustý krém.
Formu (já použila formu na srnčí hřbet ) vyložíme potravinářskou fólií a na dno...
více o Rychlý pudinkový zákusek
Cibulku nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeme i trochu cukru. Osmahneme a podlijeme horkou vodou ...
více o Svíčková dle Bělky Macík Trojanové
Nakrájejte slaninu a začněte ji na pánvi nahřívat. Orestujte ji a přidejte k ní šalvěj.
Mleté maso osolte, opepřete, přidejte slaninu se šalvějí,...
více o Holandský řízek v housce
Očištěná jablka nebo hrušky pokrájíme na kostičky a dáme do kastrolu. Pokapeme citronovou šťávou, dochutíme lžičkou, jemně strouhané citronové kůry,...
více o Jablečné / hruškové těstoviny
Těsto: mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme vanilkový cukr a rozdrobíme droždí. Přistrouháme citronovou kůru. Přilijeme...
více o Blbouni (knedlíky) s jablky
Pokud máte zrmzlinovač, namrazte ho 8 hodin předem.
Poté si připravte dostatečně velkou uzavíratelnou sklenici, do ní vlijte šlehačku, přidejte pár...
více o Domácí vanilková zmrzlina ze zmrzlinovače
Víno provařte v kastrůlku a nechte odpařit alkohol. Nalámejte k němu čokoládu. Prohřívejte, ale už nevařte.
Poté přidejte sýr Philadephia. špetku soli...
více o Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Do robota nebo mixéru nalijte podmáslí a vsypte ostatní ingredience, nechte těsto promíchat do hladka. Stačí asi 20 sekund
Na rozpálenou pánev nalijte...
více o Rychlé podmáslové lívance z robota
Vezměte si dva plátky světlého toustového chleba, jeden z nich potřete marmeládou dle vašeho výběru a přiklopte je na sebe.
Na obalení si dejte do...
více o Dezert na způsob francouzského toastu
Vezmeme dva banány, nakrájíme je na kolečka a přidáme do mísy.
Poté přidáme k banánům dvě rozkleplá vajíčka.
Směs vajíček a banánů metličkou zamícháme...
více o Výborné Kávové Lívance
Rohlík pokrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Přidáme jogurt, promícháme. Přidáme změklé máslo s vanilkovým cukrem a solí, promícháme. Přidáme...
více o Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem
Těsto: Nejdříve smícháme všechny suché ingredience a poté přídáme ostatní ingredience. Pečlivě promícháme.
Drobení: Do nádoby si nasypeme všechny...
více o Řezy Raffaello (Hrnkový recept)
V mléce rozmícháme tvaroh s pudinkem dohladka. Nepřilnavou pánev vytřeme máslem nebo olejem. Palačinky jsou velmi křehké, tak opravdu dbáme na to, aby...
více o Palačinky bez mouky
Nejdříve si připravte náplň. Mléko nalijte do hrnce a svařte s mletým mákem. Přidejte mleté piškoty, rum, mletý hřebíček a lžíci povidel. Vše společně...
více o Třešňovo-makový závin
Vypeckované třešně nasypeme do hrnce, přilijeme cca 3 dl vody, osladíme dle chuti a přivedeme k varu. Ve zbylé vodě rozmícháme pudinky, které za...
více o Piškotové řezy s třešněmi
Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme vodu a olej, přisypeme a řádně promícháme s moukou a kypřidlem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh...
více o Krémový jahodový dort
Vejce vyšleháme s cukry a solí, přilijeme rum, olej a kefír, přisypeme mouku s citronovou kůrou a sodou. Vymícháme těsto, které bude lepivější a...
více o Kefírové vdolky s parádou
Žloutky, cukr a mouku rozšleháme v mléku. Směs přivedeme za stálého míchání k varu a vaříme do zhoustnutí. Krém pak necháme za občasného míchání...
více o Piškotový dort „Malakov“
Do vlažného mléka s rumem (ve větším hrnci) rozdrobíme droždí, nasypeme cukry, přisypeme mouku a řádně promícháme. necháme stát na teplém místě, pod...
více o Lívanečky se švestkovým pudinkem
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Suroviny na těsto promícháme a necháme odležet. Nejlepší je nechat za nás pracovat robota :-)
Pudink uvaříme dle...
více o Podzimní štrůdl
Vypeckované třešně nasypeme do hrnce, přilijeme trochu vody a osladíme dle chuti.
Vše přivedeme k varu, krátce povaříme a do hrnce následně přilijeme...
více o Třešňový nepečený dort
Jahody odstopkujeme, opláchneme a dáme do hrnce, kde je šťouchadlem na brambory trochu rozbijeme. Kdo chce, může jahody rozmixovat.
Jahody v hrnci...
více o Nepečený jahodový dort
Mouky nasypeme do mísy, promícháme se špetkou soli a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme...
více o Kynuté knedlíky (nejen) s rebarborou
Šťávu, kůru, cukr, pudink a vejce dáme do kastrolku, vše dobře promícháme metlou a na mírném plameni za stálého míchání přivedeme k varu. Provařit za...
více o Citronové / pomerančové poháry
Remosku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo ji vyložíme pečícím papírem.
Mrkev nastrouháme do mísy, přidáme ořechy, skořici, vejce, cukr,...
více o Mrkvové řezy s ořechy (nejen) z remosky
Ze šlehačky, ztužovace a mascarpone vyšleháme krém.
Na korpus dáme asi tak 1/3 krému (můžeme vložit ke krému i nakrájené ovoce). Na to dáme druhý...
více o Ovocný dort
Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Šlehačku přivedeme k varu a přidáme k ní čokoládu. Pak...
více o Pařížské řezy ....Danča
Hrubě nastrouhaná jablka dáme do kastrolu, přidáme cca 1 dl vody, osladíme a dochutíme dle vlastní chuti a dle sladkosti jablek. Pokud jsou jablka...
více o Jablečný pohár s karamelovými sušenkami
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dorůžova. Přidáme na plátky pokrájené osolené, opepřené, po stranách nakrojené plátky masa, které osmažíme...
více o Vepřový plátek s listovým špenátem
Červený rybíz na cedníku propláchneme, není nutné ho obírat z větviček, takže ho okapaný můžeme přesypat rovnou do hrnce s cca 200 mililitry vody, kde...
více o Rybízový nepečený dort
Z mouky, sýra, hery, šlehačky a soli vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme do fólie a necháme cca hodinu v chladničce ztuhnout. Z těsta...
více o Slané nejen vánoční pečivo
Mléko pokojové teploty rozmícháme ve větším hrnci (míse) s cukry, solí, rumem, droždím a moukou dle potřeby. Množství mouky se může lišit, podle její...
více o Borůvkové lívanečky
Mléko (pokojová teplota) nalijeme do hrnce a rozdrobíme do něj droždí, přidáme špetku soli, vejce, vanilkový cukr, rum, kakao, mouku a vše dobře...
více o Kakaové lívanečky
Rozpustíme čokoládu. Vyšleháme šlehačku. Čokoládu zchladíme, vmícháme šlehačku a cukr. Vytvarujeme kuličky a obalíme v kakau nebo oříšcích....
více o Čokoládové lanýže se šlehačkou
Mouku promícháme s cukrem, přidáme změklou heru nakrájenou na kousky a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu cca 30 minut odležet....
více o Tartaletky s překvapením
Mouku nasypeme do mísy a smícháme s moučkovým cukrem a solí. Uprostřed uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový...
více o Angreštové / rybízové knedlíky
Mouku nasypeme do mísy, smícháme s moučkovým cukrem a solí. Uprostřed mouky uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, rozdrobíme droždí, přisypeme...
více o Malinové / ostružinové knedlíky
Nejprve si dáme vařit pudink. Po dovaření pudinku si připravíme 3 mističky do kterých pudink nalyjeme. Necháme pudink chvilku vychladnout a poté na...
více o Pudinkový dortík
Odměřte si mléko a přidejte 1 kopeček vanilkové zmrzliny a 15 ml mátového sirupu.
Vše rozmixujte a nalijte do sklenice. Na závěr dozdobte šlehačkou a...
více o Mint Shake / Koktejly
1. Nejprve si řádně vymažeme dortovou formu máslem, ale opravdu poctivě, a vysypeme pol.moukou. Troubu si předehřejeme na 170°.
2. Čokoládu s máslem...
více o Brownies - vláčné a kypré :-)
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vodu, olej, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý...
více o Jahodová roláda - rychle a chutně