Tento úžasný koláč je díky kefíru krásně vláčný. Nechybí v něm mleté ořechy, plátky jablek a voňavý zázvor. Poleva z hořké čokolády dezert nejen ozdobí, zároveň dotáhne jeho chuť k dokonalosti. Vychutnáte si jej ve všední dny i při slavnostních příležitostech.
V míse rozšlehejte vejce s cukrem do pěny. Postupně přidávejte obě mouky smíchané s práškem do pečiva, citronovou kůrou, mletými ořechy a zázvorem. Prošlehejte a po částech do těsta zašlehejte olej a kefír.
Těsto nalijte do dortové formy vyložené pečicím papírem. Jablka nakrájejte na tenké plátky a dejte je navrch koláče. Přidejte plátky másla a formu vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Koláč pečte 20 minut, pak stáhněte teplotu na 170 °C a pečte dalších 20 až 30 minut.
3
Po upečení koláč nechte vychladnout. Na polevu nechte rozpustit ve vodní lázni čokoládu s máslem. Do směsi přidejte skořici, promíchejte a pak nalijte na koláč.