g
uzené maso - vařené
plec, krkovice, rolka, libový bůček...
2
ks
cibule
2
stroužek
česnek
500
g
těstoviny
- široké nudle, vřetena... cca 400 -
olej
sůl
a pepř dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a smícháme s kapustovou směsí.
2
Kapustová směs: jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata, přidáme osmažit drobně pokrájené uzené maso a nastrouhaný česnek, přidáme prohřát i předvařenou kapustu nadrobno pokrájenou.
3
Vše dle chuti osolíme opepříme a podáváme.
4
Do horkých kapustových těstovin můžeme před podáváním vmíchat i trochu hoblinek másla a tím je zjemnit.
5
Další varianta kapustových těstovin: hotové nebo zbylé těstoviny dáme do máslem vymazané zapékací mísy, zaklopíme, necháme cca 10 minut zahřát, poté zalijeme 2-3 rozšlehanými vejci s 3-4 lžícemi smetany ke šlehání. Pak ještě krátce bez přikrytí zapečeme.