Porce kapra pokapeme citronem, osolíme a potřeme lisovaným čenekem, dáme do lednice proležet. Mezitím nakrájíme na kolečka cibuli a rajčata. Zapékací misku vymažeme máslem, dno poklademe hustě cibulí, na cibuli položíme porce kapra, posypeme kořením na ryby a na každou porci ještě dáme kousíček másla. Celé poklademe kolečky rajčat, osolíme, opepříme zakápneme olivovým olejem a dáme do vyhřáté trouby péci 20 minut. Pak přelijeme rozmíchanými vejci a ještě 10 minut zapečeme.
2
Poznámka: kdo si chce přilepšit, tak po přelití vejci poklade ještě plátkovým sýrem. Servírujeme na listě čínského zelí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Věra Štroblová
|6. 10. 2008 10:36
Achjo, omlouvám se za překlepy, mám blbou klávesnici a ještě jsem to poslalala bez přečtení :-(
Věra Štroblová
|6. 10. 2008 10:33
Přeji krásný den Marcelo, dietně myslím jako lehké jídlo, když z tothoto receptu bude tak 4-5 porcí, tak 1porce kapříka a malikno vajíčka, olivový olej a kousek másla + zelenina nebude tak hrozný prohřešek. Když jsem snědla porci, bylo to fakt chutné a lehoučké jídlo. Nádherně to voní, když se to peče, teda pro ty co mají rádi ryby a česnek :-)))
Renata Kisová
|4. 10. 2008 18:30
Také dělám podobně kapra, ale celého ho obalím v paprikové mouce, orestuji a pak dám péct.Do pekáče přihodím cibuli, česnek, papriku a rajčata, popř. houby.
Marcela Polášková
|3. 10. 2008 21:52
dobrý den Věro, podobně dělám kapra, ale s olejem a vajíčky a máslem moc dietní nebude. Kapr je sám o sobě tučná ryba....jako recept to bude určitě moc dobré,ale neuváděla bych dietní...