Kapra zbavíme kůže a důkladně vykostíme, pokrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Celer, petržel a mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli pokrájíme na kostičky. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme zeleninu, promícháme, zaprášíme paprikou, krátce orestujeme. Směs pak zalijeme vývarem, přidáme nové koření a bobkový list a vaříme asi 20 minut, pak vmícháme nastrouhanou (rozmixovanou) kůrku dle potřeby (asi 2 lžíce).
2
Do připraveného základu vmícháme kapří maso a prolisovaný česnek, společně povaříme ještě asi 10-15 minut, dochutíme solí a pepřem.
3
Před podáváním vyjmeme nové koření a bobkový list, podáváme s chlebem.
4
* Zjemnit můžeme vmícháním zakysané smetany.
5
* Místo chlebové kůrky můžeme guláš ke konci vaření zahustit hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody.