Mexická tortilla je skvělým tipem na rychlou večeři do pracovního týdne. Příprava pokrmu vám nezabere více jak půl hodiny a společně se zelným salátem vás nejen dokonale zasytí, ale zároveň dodá mnoho potřebných vitamínů.
Připravte salát: zelí nakrouhejte na tenké nudličky, dejte do mísy, osolte, opepřete, zakápněte olejem a rukama promačkejte, aby zkřehlo. Mrkev očistěte, nastrouhejte nahrubo, přidejte k zelí, promíchejte a uložte do ledničky.
Fazole slijte a rozmačkejte vidličkou nebo nahrubo rozmixujte. Ochuťte je solí a pepřem. Avokádo rozkrojte, zbavte pecky, dužninu vydlabejte lžící, dejte do misky a rozmačkejte vidličkou, ochuťte solí a pepřem. Sýr nastrouhejte nahrubo, cibulky pokrájejte na kolečka, kukuřici slijte.
Každou tortillovou placku rozkrojte od středu směrem dolů. Placku si pomyslně rozdělte na čtvrtiny a začněte je zaplňovat: vlevo vedle řezu naneste rozmačkané fazole, nad ně kukuřici, vpravo od ní rozetřete vrstvu avokáda, na ni nasypte cibulku, a poslední čtvrtinu bohatě zaplňte čedarem.
Placku poskládejte: fazole překlopte na kukuřici, obojí pak překlopte na avokádo a vše pak na čedar. Takto poskládanou placku dejte na rozpálenou pánev tak, aby čedarová vrstva byla vespod.
Přimáčkněte obracečkou, krátce zapečte, otočte a zapečte z druhé strany. Stejným způsobem připravte všechny placky. Podávejte se salátem.