Oddělte vejce na bílky a žloutky. Ve šlehači rozšlehejte bílky a 25 g cukru do ztuhnutí.
2
V jiné misce rozšlehejte žloutky a zbytek cukru (25 g). Vznikne nám krém, do kterého přidáme Mascarpone a opět pusťte šlehač.
3
Do rozšlehaného žloutku s Mascarpone opatrně vmíchejte bílek. Připravte hrneček s kafem a rumem + 1 lžíci cukru (rumu podle chuti).
4
Dlouhé piškoty namáčíme v kafi s rumem a vykládáme jimi mísu/dortovou formu. Když máme hotovou jednu vrstvu piškotů, přidáme na piškoty polovinu krémové směsi. Poté postup ještě jednou opakujeme.
5
Hořejšek (vrstvu krému dohladka rozetřeného) posypte kakaem a lentilkami. Nechte nejlépe přes noc vychladit v lednici do druhého dne.