V kastrůlku rozmícháme na mírném plameni za stálého míchání máslo s mlékem, cukrem, kakaem a pudinkovým práškem (plnější lžíce). Vše necháme krátce provařit a dále polevu použijeme podle potřeby. Mléka dáváme dle požadované hustoty. Pokud je poleva hustá, dá se dobře naředit a opět rozmíchat.
2
Na suché koláče, buchty a bábovky můžeme lít polevu prakticky ihned a můžeme jí například ještě posypat kokosem, ořechy... Na krémové buchty dáváme polevu jen mírně vlažnou, aby se krém nerozpouštěl.
3
Poleva je lesklá, měkčí a krémovější, takže se neláme. Pokud se naředí málo, dá se použít i na cukroví, když se naředí o něco více, je vhodná například na "píchané" buchty. Použít se dá i jako přeliv na poháry, palačinky...