Do misky si dáme lučinu (lze použít i mascarpone), kterou smícháme s uzeným lososem, solí a pepřem. Dle požadované hustoty přimícháváme smetanu a pokud chceme mít pomazánku nadýchanou, smetanu před vmícháním do pomazánky nejprve vyšleháme (téměř dotuha). Necháme v chladnu alespoň půl hodiny proležet.
2
Pomazánku mažeme na čerstvé pečivo a dozdobíme dle chuti bylinkami, cibulí nebo kouskem citronu. Pokud chceme, můžeme pomazánku cibulí, bylinkami a pár kapkami citronu i dochutit, záleží na chuti každého.
3
Pomazánku dělám z domácí smetanové lučiny (recept zde uvedený) a lososových bříšek.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Bohatová
|26. 3. 2017 18:31
Parádní pomazánka a přitom tak snadná.
Veronika
|24. 10. 2016 09:26
Naprosto úžasná pomazánka!!!Přidala jsem k základnímu receptu ještě malou špetku moučkového cukru - podpořil chuť, kopr a pár kapek citronové šťávy...dokonalost sama. DĚKUJI ZA RECEPT!!!
Hanka Fousková
|19. 5. 2016 08:17
Pomazánka bez chybičky. Jen dvě hlavní potraviny a byl to hotový zázrak!
Jirko znám, je super, jedla jsem ji naposledy v sobotu na návštěvě a na obloženém VELKÉM PLNÉM stole mizela jako první. Byla z maskarpone, s trochou citronu a lahůdkovou cibulkou nazdobená...