Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, postupně do něj zašleháme cukr. Přidáme ořechy, kávu a vanilkový cukr a jemně promícháme. Sáčkem na zdobení nastříkáme na vymazaný plech jazýčky asi 5 cm dlouhé a sušíme je v troubě s pootevřenými dvířky při teplotě 50 °C. Necháme vychladnout. Potom dva a dva jazýčky spojíme džemem a potíráme čokoládou jen z jedné strany.
2
Poznámka: pokud nemáme mřížku, potíráme čokoládou jen z jedné strany a až po zaschnutí z druhé strany. Po přilepení k podložce se totiž z pečiva může odlepovat.
Mam ten snih z bilku uslehat nad parou nebo jen tak?
anonym
|5. 12. 2010 15:38
zkousela a jako nic moc. po chuti to slo ale jinak ;-) :-D asi snih sem udelala spatne nevim.
Daniela
|5. 12. 2010 09:15
Jak dlouho se tu susi v troube?
hana Valentová
|19. 12. 2009 19:15
tak já jdu na to :-)
Tereza J.
|6. 12. 2009 08:00
Nerozleje :))) Vidíte na obrázku, že nie :)))
hana Valentová
|4. 12. 2009 15:55
Nerozjede se to na plechu?
Tereza J.
|21. 12. 2008 16:51
Dobrý nápad :)))
venyss venyss
|21. 12. 2008 14:05
Aby se nelepila čokoláda k podložce,tak jsem letos pokládala "počokoládověné" kousky na potravinovou folii,kterou jsem měla rozloženou na lince. Je to super vychytávka. Nikde čurbes a hlavně to jde samo bez nože od podložky.
Tereza J.
|20. 12. 2008 20:00
Myslí sa uvarená. Rozmiešam lyžičku kávy v trošičke vody, len aby to bola tá lyžica.
Jana Ešnerová
|20. 12. 2008 15:19
mám dotaz... ta lžíce instantní kávy se rozumí prášková nebo uvařená? díky janna