ks
grapefruit
červený - nastrouhaný, dužina i šťáva
1
lžička
koriandr - mletý
1
svazek
mrkev
50
g
mandlové lupínky - loupané
koriandr
několik snítek
1
svazek
vodnice
1
svazek
ředkvička
1
ks
avokádo
2
ks
salát
little gem
200
g
cukrový hrášek
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Troubu předehřejte na 180 °C. V malé misce smíchejte olivový olej, šťávu z půlky grapefruitu a koriandr. Plech vyložte pečicím papírem a naskládejte na něj očištěné podélně rozkrojené mrkve potřené třetinou zálivky. Pečte asi 20 minut. Hotovou mrkev osolte a opepřete.
Mandle nasucho orestujte na pánvi a v misce promíchejte s grapefruitovou kůrou a nasekaným čerstvým koriandrem.
3
Očištěnou vodnici a ředkvičky pokrájejte na plátky. Smíchejte s oloupaným a pokrájeným avokádem, natrhaným salátem a pokrájeným cukrovým hráškem. Přidejte dužninu z druhé půlky grapefruitu a promíchejte se zálivkou. Naskládejte na talíř, přidejte pečenou mrkev, posypte mandlovou směsí a hned podávejte.