g
tvrdý sýr
dle chuti:Krolewski, Gouda, Eidam... Gouda,
50
g
dušená šunka
2
ks
jarní cibulka
dle velikosti, 1 -
2
ks
vařená vejce
50
g
majonéza
nebo jogurt, zakysaná smetana (případně kombinace)
1
lžíce
hořčice plnotučná
nebo dijonská, cca
sůl
pepř mletý
- není nutný
Postup přípravy receptu
1
Očištěné ředkvičky pokrájíme na plátky nebo měsíčky a dáme do mísy. Přidáme jemně pokrájenou jarní cibulku/y i s částí zelené natě, oloupaná, na kostičky pokrájená vejce, sýr a šunku.
Majolku a hořčici dáme do hrníčku nebo misky, osolíme a dobře promícháme. Je-li třeba, přidáme na zředění maličko okurkového nebo feferonkového láku, ale ne příliš. Kdo chce odlehčenější verzi, použije místo majolky zakysanku nebo jogurt.
3
Ochucenou majonézu přidáme do mísy s vychlazenými surovinami, dle chuti můžeme opepřit, vše společně zlehka promícháme a můžeme podávat.