Do větší sklenice třeba od okurek vkládáme vrstvy jahod a cukru. Zalijeme alkoholem, uzavřeme a uložíme na tmavé místo při pokojové teplotě na 1 měsíc. (Po dvou týdnech převrátíme a potom každé dva dny).
2
Přecedíme (jahody můžeme použít do koktejlů, bowle, dezertů nebo na zmrzlinu) a necháme ustát, až nám sedne kal. Opatrně přefiltrujeme (husté plátno, kávový filtr) a naplníme do lahví.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zuzana Šindlerová
|21. 6. 2006 11:05
Paní Marie, to je dobrá VODKA a ne dobrá VODA :-)))))))))
luckymili
|20. 6. 2006 18:02
Doufám, že jsem napsala správně název toho cukru, já už ani nevím,jak se teď jmenují, prostě ne moučkový.
luckymili
|20. 6. 2006 17:59
p. Marie, alkoholu, jak je psáno 450 ml a voda se tam žádná nedává.
luckymili
|20. 6. 2006 17:58
p. Ivano, ano hrnkem je myšleno 250ml nebo, chcete-li 225 g pískového cukru. Jahody se jen rozmačkají vidličkou.
Marie Svobodová
|20. 6. 2006 16:30
Toho alkoholu kolik? a co s tou vodou?
Zdeňka
|20. 6. 2006 16:21
Minulý rok jsem dělala podobný likér z malin a byl výborný,myslím,že i tento stojí za vyzkoušení.Paní Ivano,jahody se dávájí rozmačkané(1 litr rozmačkaných jahod).
Ivana Přikrylová
|20. 6. 2006 16:02
Vypadá to moc dobře, jenom bych prosila upřesnit hrnek je myšleno 1/4 litrový?. Jahody se tam dávají celé, nebylo by lepší je předem rozmixovat, aby pustily více šťávy?