citujem: nastruháme jablká, nakrájené na plátky...???? čo je to za blbost???
:-) povedl se hezky, hned na prvni pokus. Zmizel driv nez jsem stihla udelat fotku. Je to nas jeden z nejoblibenejsich, dekuji za recept O:-)
Bohužel to těsto bylo peklo, už nikdy více... :-S
dobry
hnuzny :-P
Je vynikající, náš oblíbený ;-)
je uzasny dneska som ho akurat piekla a je vynikajuci ;-)
No nevím, teď jsem ho strčila péct, tak uvidíme. Ale těsto se mi dost trhalo, takže ve výsledku to bude spíš takový strouhaný než vyválený :-D . Ale voní nádherně, až se dopeče, dám vědět, jaký byl chuťově.
je to super
Vynikající, dělala jsem již několikrát.Používám Heru, dávám jen 100g cukru a polovinu dávky hladkou mouku a druhou polovinu polohrubou, těsto šlo lépe vyválat,tolik se nelepilo.
Diky za recept, je to dobrutka ;-)
SKVELY :))
Vynikající koláč, nestačí nám skoro vychladnout :-D Děkuji za recept
Zdravím, koláč jsem zkoušela, měl veliký úspěch:-) trochu sem si ho upravila, těsto stejné jako v receptu a náplň: 1 tvaroh + 1 kysaná smetana+1lžíce moučkového+pytlík vanil. cukru. a zamíchat, 450g strouhaných jablek, posypat nastrouhanými ořechovými bebe dobré ráno, skořicí , strouhankou a krystal. cukrem. děkuji za recept! :-)
Koláč je naprosto božský.Nenáročný na suroviny,stačí mít doma celou Heru a jablíčka,to ostatní má asi každý.Válel se mi bez problémů,náplň jsem si promíchala hned v míse a přidala do ní trochu pudinku. Terezko,díky <3
fakt výborný koláč, takový dělala babička a dlouho jsem sháněl recept, dík.
Jako chlap jsem postupoval přesně podle návodu. Trošku jsem zaváhal u válení těsta, ale flaška od piva pomohla. Výsledek perfektní. Děkuji za recept.
Dala jsem jen trošku míň tuku, bylo to super.Koláč vynikající, těsto jsem rozválela pomocí mikroténu - nelepí se pak. Povrchové nerovnosti zamaskoval mletý cukr.Díky za recept! :-P
těsto se špatně rozvaluje, tak jsem ho nastrouhala jak na drobeni
No tak musim rici ze zatim je v troube, vypada todobre, ale prijde minepresny ten pomer surovin, hned jak sjem pridala vajicko a mleko a tak z toho byla kase!! :-\ i druhe porce jsem premylsela co delma zle, ale i druh yplech dopadl stejne... :'( ...no ale vypadato, te jsit se to dat bude
Týýý jo, vůbec jsem to nečekala. Říkala jsem, zase mutace bublaniny s jablky, ale beru zpět. Buchta je přímo skvělá. Špatně se mi válelo těsto, takže jsem spodní část vyválela přímo na pečící papír a ten přenesla i s buchtou na pekáč. ;-) Horní část se mi trhala, tak jsem jí tam dala halabala roztrhanou, hlavně ať je to zakryté, a musím říct, že to vypadá i lépe....Taky oceňuji, že toho je plný pekáč, aspoň to vydrží trošku déle 8-)
dobrý koláč.........lepší jsem nejedla :P
mooooooc dobrý koláč a pošušňali jsme si všichni.....hodí se i jako dezert na oslavy mňááááám ... Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. CTRL+F5 aktualizuje webovou stránku. ... Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. CTRL+F5 aktualizuje webovou stránku. ... Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. CTRL+F5 aktualizuje webovou stránku.
Na mně je koláč moc sladký a mastný :-\
Tak včera jsem dělala tento koláč a musím říci,že je opravdu moooc dobrý. Všem nám moc chutnal :-)
Tento recept je moc dobrý moc nám chutná od babičky i maminek. :-)
Výborný koláč, asi před půl hodinou jsem ho vytáhla z trouby a asi nestačí úplně vychladnout. Rodinka už ochutnává.....dávám za jedna.
Ja ten recept poznam ešte zo Slovenska a fak nema chybu.Plnit je možne aj tvarohom.Idem prave teraz nato :-P
To je recept, na který jsem čekala. Už jsem ho pekla, všem chutnal, tak jdu na to znovu. Jen tam dám víc jablek, já jsem se bála, aby mi netekly, tak jsem dala málo. Myslím, že bude tento recept dobrý i s tvarohem
to je úplně nejstarší a nejběžnější recept na koláč. Tím nechci říci, že není dobrý - naopak výtečná klasika.
Recept nevypadá špatně,zkusila jsem nahoru potřít vajíčko + olej+ trochu cukru.Uvidím,co z toho vyleze,už se to peče.Těším se.
Tiež jeden z najobľúbenejších a najstarších koláčov v našej rodine. Chutí úplne všetkým a zajtra ho pečieme zas :)
Jdu ho péct,zítra bude výlet,tak příjde vhod.Mňam!
Janka, cesto sa netrhá, pekne sa vyvaľká. Prenášaj ho na plech valčekom, po vyvaľkaní dáš valček na kratší okraj a stočíš naň cesto. Na plech opäť roztočíš.
Výborný, jen někde asi dělám chybu - při rozválení se mi ta placka hodně trhala při přenášení na plech. Něco je špatně nebo to tak je normální? Díky.
Recept znám, také je to tradiční pečivo v naší rodině a pekl se již za našich babiček. Moje tchýně používala toto těsto i na tvarohový koláč. Místo jablek dávala v zimě tvarohovou náplň připravenou ze 3 tvarohů a navrch nasypala mražený rybíz. Já dávám rybíz nebo mražené ostružiny. Není to mřížkový koláč jak píšete, ale vypadá tak jako fotka paní Terezky. Ještě musím připojit, že jsem ze středních Čech a tchýně z jižních, takže je vidět, že koláč je velmi oblíbený všude u nás. Tuk - doporučuji Heru.
Áno, u nás sa používa presne toto cesto aj na mriežkový tvarohový koláč, len potom rozvaľkám 2/3 cesta naspodok, navstvím tvarohovú plnku a zo zbytku cesta našúľam na vrch mriežky. Mám síce taký mriežkovací valček, ale viac sa nám páči klasicky našúľané mriežky :))) Alebo tvarohový bez mriežok, potom je postup ten istý, len namiesto jabĺk ide tvarohová plnka.
Přesně takovýto recept používám i na mřížkový koláč - tj. na jednu placku natřít marmeládu nejraději rybízovou, ale může¨že se dle chuti i jináa navrch vyválet kousky těsta a rovnat přes sebe .Výborné těsto nemá chybu dávám za jedna.
Jasné Klárika, Veď je to možno najstarší koláčik na Slovensku:))) Jablká tiež nevážim, jednoducho strúham, aby bolo dosť. Ale kto nepiekol, tak potrebuje vedieť aspoň orientačne množstvo:))
Terezka, to je jablčník, ako keby odomňa. Ja som už stará, a od mlada ho pečiem. Ešte od mojej mamky. Robím ho presne podľa tohto receptu. Dávam tiež Palmarín, ale jablká od oka. Je tovynikajúci koláč. Zbožňuje celá rodina.Každému,kto recept vyskúša bude chutiť. Prajem krásnu neďeľu. Zajtra prídu deti, budem ho piecť.
Ospravedlňujem sa za preklepy, malo byť ...maďarské... a Myslí sa tým... Ponáhľam sa na záhradu, tak to aj takto vyzerá :)))
Simčo, áno, hocijaký tuk, na aký si zvyklá. Ja používam väčšinou Palmarín, alebo u nás dostať maďarská tuky na pečenie, tie sú výborné. Pretože viem, že v Čechách Palmarín nedostať, tak som napísala tuk na pečenie. Myslá sa tým aj Hera, proste všetko, čo používate, ale nie 100%-ný tuk.
Laďka, to viete, že áno, ten koláč piekla už babičkina mamička, takže sa u nás pečie okolo 150 rokov :))) Keď ho dcéra upiekla v Paríži, tak získala obdiv široko-ďaleko. A u nás sa považuje za taký obyčajný...
A stejný poměr, akorát bez cukru ale se 100%LUKANOU používám na závin.
Ten 100 % by Simčo nebyl dobrý.
Určitě Hera, ale asi ani jiným tukem se nic nezkatí (tedy tím nemyslím 100% ztužený :-)))
Já používám HERU
Terezko - tím tukem na pečení myslíš něco jako Heru? Nebo jako 100% tuk? Jablek máme plno, takže jen upřesnit recept a hurá na to....
Tenhle koláč znám a je naprosto skvělý. Pekla a peče ho maminka ( v 88 letech) , od které jsem ten recept převzala. Nejenže vypadá krásně jako na fotce, ale i chuťově nemá chybičku!!!!Terezko, taky ho používáte už pár let? Je dobrý, vyzkoušejte.