Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který nožem obkrojíme do velikosti asi o 2 - 3 cm větší než je remoska a tím vyložíme dno a část okraje remosky.
Zbylé těsto použijeme na vrchní díl koláče tak, že ho vyválíme do požadovaného tvaru nebo ze zbylého těsta nakrájíme rádýlkem proužky, kterými povrch naplněného koláče poklademe jako mřížku.
3
Jablka nastrouháme na hrubo nebo na plátky, pokud jsou příliš šťavnatá, můžeme je částečně vymačkat nebo promíchat s cca dvěma až třemi lžícemi vanilkového pudinku či hrubou drtí z piškot.
4
Ochucení jablek je na každém z nás. Cukrem posypeme jablka dle jejich sladkosti (kyselosti) a dále do koláče k jablkům přidáme dle chuti skořicový či vanilkový cukr, strouhaný kokos nebo nasekané ořechy, rozinky předem máčené v rumu...
5
Naplněný koláč zaklopíme proužky zbylého těsta nebo plátem těsta, které sem tam propíchneme například vidličkou nebo rádýlkem, potřeme zlehka rozšlehaným vejcem, remosku zaklopíme a pečeme cca 45 minut dozlatova.
6
Po vychladnutí pokrájíme na díly a před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.