g
tavený sýr
smetanový (3 obdélníčky) nebo Niva (cca 100 gramů)
250
ml
smetana ke šlehání
700
ml
vývar
dle hustoty polévky, cca
sůl
pepř mletý
Dále dle chuti
krutony
na másle osmažené
tvrdý sýr
nastrouhaný (Niva, Čedar, Ementál...)
vařená vejce
pokrájené na plátky či kostičky
Postup přípravy receptu
1
Na másle osmažíme cibuli dosklovata, poté přidáme a dorůžova osmažíme vločky. Přidáme česnek, muškátový květ, promícháme a přidáme špenát (čerstvý nebo mražený). Promícháme, přidáme sýr, smetanu a vývar dle potřebné hustoty polévky. Povaříme krátce do rozpuštění sýru a změknutí vloček, dochutíme solí a pepřem dle chuti a můžeme podávat. Na talíři můžeme polévku doplnit krutony, strouhaným sýrem, osmaženou slaninou nebo pokrájeným vejcem na tvrdo.