ks
ztužovač šlehačky
pokud máme smetanu s nižším obsahem tuku než 33%, jinak nemusí být
Postup přípravy receptu
1
Vejce utřeme s cukry do husté pěny, přidáme skořici, změklé máslo, mouku s práškem do pečiva a podle hustoty těsta i trochu mléka. Těsto není řidké, spíše se musí nechat do formy zlehka rozetřít. Uhlazené těsto ve formě posypeme mandlovými lupínky a skořicovým cukrem. Takto připravené dáme do předehřáté trouby péct na střední teplotu dozlatova, po vychladnutí prokrojíme a naplníme nejprve jablečnou (hruškovou) náplní a pak ušlehanou smetanou, zaklopíme a dáme do chladna proležet.
2
Náplň: Oloupaná jablka nebo hrušky dáme do kastrolu společně s citronouvou šťávou(kůrou), cukrem a 1,5 dcl vody krátce povařit. V 1 dcl vody rozmícháme pudink a vmícháme ho do jablek(hrušek), provaříme a naneseme na spodní díl korpusu, necháme zchladnout.
3
Smetanová náplň: Smetanu vyšleháme s cukrem(ztužovačem) do tuha a šlehačkou potřeme jablečnou(hruškovou) náplň a vrchním dílem mandlového korpusu přiklopíme.