• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablečná buchta II.
Napište svůj komentář k receptu

Jablečná buchta II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečná buchta II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      vejce
    • 180
      g cukr krupice
    • 160
      g hera
    • 200
      g hladká mouka
    • 0,33
      ks prášek do pečiva
    • 4
      ks jablka

Postup přípravy receptu

1
3 jablíčka oloupeme, nakrájíme na kostičky a promícháme s těstem, které jsme si připravili z vajec, cukru, Hery, mouky a prášku do pečiva. Těsto dáme na vymazaný, strouhankou vysypaný plech a pečeme asi 15 minut. Potom plech vytáhneme a nahoru na buchtu dáme na plátky nakrájené poslední jablíčko a posypeme to skořicovým cukrem. Dopékáme to dalších 15 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maminčina jablečná buchta

Maminčina jablečná buchta

Jablečná buchta

Jablečná buchta

Jablečná buchta s pudinkem

Jablečná buchta s pudinkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#173113) | 5. 10. 2012 00:05

    Výborná buchta, ani jsem nečekala, že něco s tak jednoduchou přípravou může být tak dobré.:o) Za mě 1, budu určitě péct častěji a vyzkouším na povrch i jiné ovoce.:o)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 21. 10. 2011 17:08

    Buchtu jsem pekla horkým vzduchem 15 minut na 180, 5 minut na 150. Buchta je chutná, snadná, finančně nenáročná. Jen těsto je bohužel plné prázných kalorií (bílá mouka, bílý cukr, ztužený tuk), proto si ji budu péct jen občas :)

  • Jaroslava Oumarová | 28. 2. 2007 13:43

    Ano, podle použitého množství surovin soudím, že buchta má být něco na způsob piškotu. Tím, že jste dala vyšší vrstvu těsta, zřejmě se pomaleji prohřívalo a normálně se srazilo. To se někdy může stát. Chce to opravdu dobře vyhřátou troubu, péct asi 10 minut, pak snížit na asi 150°C a dopékat. Troubu neotvírat, dokud nezačne buchta vonět!

  • Tereza Jarčušková | 28. 2. 2007 13:41

    Nedopečená sa vám mohla zdať aj kvôli šťavnatosti jabĺk. Cesto nie je potom od jabĺk suché, hoci je upečené.

  • Anonym | 28. 2. 2007 13:25

    Vyzkousela jsem take tuto buchtu, ale podle meho nazoru se mi ne moc povedla. Prisla mi takova nedopecena, i kdyz jsem ji mela hodinu v troube na 180 stupnu. Mozna je to tim, ze jsem testo nenalila na vetsi plech ale do formy hrbetu. Ma byt upecene testo jako piskotove? Jakou ma mit konzistenci? Poradi mi nekdo? Diky

  • Hanka Mrázková | 17. 2. 2007 02:42

    Buchta moc dobrá, povedla se i v polních podmínkách:) Jen jsem měla zpočátku pocit, že těsta je vzhledem k jablkům málo. Ale po upečení je ten poměr uplně akorát!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hladká mouka Jablka Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka s jablky a ořechy

Bábovka s jablky a ořechy

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Jednoduchá rajská polévka

Jednoduchá rajská polévka

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

92
Ceviche ze pstruha s letním ovocem
Ceviche ze pstruha s…
41
Cizrnová polévka - vydatná
Cizrnová polévka -…
34
Špagety carbonara
Špagety carbonara
30
Brokolice/květák v bramborovém těstě
Brokolice/květák v…
26
Bezový sirup za studena
Bezový sirup za studena

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Jablečná bábovka s vaječným likérem
Jablečná bábovka s vaječným likérem
Jablečná buchta
Jablečná buchta
Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou
Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou
Jablečná buchta s pudinkem
Jablečná buchta s pudinkem
Jablečná buchta SUPER
Jablečná buchta SUPER
Jablečná Nutela
Jablečná Nutela
  • Recepty.cz
  • Jablečná buchta II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact