Kuře omyjeme, očistíme a rozdělíme na 6 porcí. Cibulky nakrájíme na kolečka a na oleji necháme zrůžovět. Přidáme rajčatový protlak a víno, promícháme a asi 3 minuty zahříváme. Vložíme porce kuřete a na mírném ohni 45 minut dusíme, až maso změkne. Mouku smícháme s malým množstvím vody nebo vína, přidáme sladkou papriku, sůl a pepř. Vlijeme k masu a vše na mírném ohni dusíme ještě 5 minut. K jídlu se výborně hodí zeleninový salát a rýže nebo těstoviny.
Malinko jsem si recept upravil, tím že jsem místo vína dal vodu (víno nezbylo :-D ) nechal opravdu hodně svařit a nemusel ani zahusťovat moukou ... Ale pochoutka naprosto luxustní ... Doporučuji
anna
|29. 1. 2013 19:35
Takový blivajz jsme již dlouho nejedli. Fuj tajxl!!!
Irena Zajíčková
|27. 10. 2008 11:52
Dneska jsme si na tom báječně pochutnali, neměla jsem protlak tak jsem dala kečup a pak trochu toho oregana bylo to výtečné ale určitě jsme to vše vařila daleko dýl.
pepa franta
|15. 2. 2008 19:34
to zkusim
arab arabský
|17. 5. 2007 13:06
tak to je bomba, lidičky
Kalamerek
|21. 5. 2005 13:33
Výborné, zvlášť když se nakonec přidá trošku oregana nebo bazalky;lze tak připravit i kuřecí řízky
Mončičák
|13. 5. 2005 22:43
No, hned se mi sbíhají sliny, hned to musím zejtra vyzkoušet. Snad svoje zlata mile překvapím.