V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli, králičí filety nakrájíme na menší kostičky, dáme do připravené marinády a necháme odležet.
2
Mezitím si v hlubší pánvi s pokličkou necháme rozpustit máslo, česnek a cibuli nasekáme nebo nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na másle. Přisypeme rýži a vše dobře promícháme. Do pánve nalijeme malou část vývaru tak, aby byla rýže ponořená, přidáme špetku kari, šafránu a jednu větvičku (v celku) čerstvého rozmarýnu, přiklopíme a vaříme na mírném ohni.
3
Když rýže vypije všechen vývar, přilijeme další část, opět jen aby byla rýže ponořená, a důkladně promícháme. Tento postup opakujeme, dokud nebude rýže měkká.
4
Na pánvi orestujeme připravené králičí maso, dříve, než bude hotové, přisypeme čtvrtky mandlí a ještě chvíli restujeme.
5
Do hotového rizota vmícháme smetanu s nastrouhaným parmazánem, pokud není dostatečně vláčné, můžeme ještě přidat trošku vývaru.
6
Vyndáme větvičku rozmarýnu, přidáme orestované maso a mandle, zamícháme a necháme asi 5 minut přiklopené odpočinout.