Přemýšlíte, co uvařit k večeři? Vyzkoušejte vegetariánský pokrm v podobě indického špenátu se sýrem halloumi. Jeho příprava vám nezabere více jak půl hodiny, navíc díky zázvoru a směsi koření garam masala vás jistě zahřeje na těle i na duši.
Ve velké hluboké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olej, zpěňte cibuli a asi 3 minuty restujte. Přidejte česnek, zázvor a po minutě koření. Míchejte a restujte další minutu, aby se koření rozvonělo. Přidejte rajčata a přiveďte k varu, postupně přidávejte nasekaný špenát a míchejte, jeho velký objem se bude teplem redukovat. Jakmile všechen špenát zavadne, přidejte smetanu a dochuťte solí a pepřem.
Halloumi nakrájejte na kostky nebo plátky, na pánvi rozehřejte asi půl lžíce oleje a sýr zprudka opečte dozlatova. Podávejte se špenátem a dušenou rýží.