Nejprve si připravíme kvásek. Droždí rozmícháme s cukrem, přilejeme část vlažné vody a vmícháme necelou lžíci mouky. Necháme vzejít na teplém místě přibližně 15 minut. Mezitím při nízké teplotě rozpustíme máslo a necháme ho zchladnout, aby nebylo horké.
2
Do zadělávací mísy nasypeme mouku a sůl. Přidáme jogurt, rozpuštěné zchladlé máslo, kvásek a zbytek vlažné vody. Začneme míchat a vypracujeme hladké těsto (po vypracování se trochu lepí. Pokud se lepí moc, přidáme trochu mouky). Vypracované těsto necháme vykynout v teple (přibližně 1,5 hodiny). Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
Vykynuté těsto přemístíme na pomoučenou pracovní plochu, trochu propracujeme a rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vyválíme v ruce kuličku, přikryjeme utěrkou nebo zadělávací mísou a necháme 30 minut odpočívat.
4
Rozpustíme si máslo na pomazání a rozmačkáme do něho česnek. Z každého dílu těsta vyválíme přibližně 3 mm tlustou placku, kterou pečeme nasucho na rozpálené pánvi (cca 3 minuty). Placka se zvětší a udělá krásné bubliny. Horké placky hned pomažeme česnekovým máslem a podáváme ještě teplé.