• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Hruškový džem se zázvorem
Napište svůj komentář k receptu

Hruškový džem se zázvorem

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 20
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškový džem se zázvorem
Hruškový džem se zázvorem
Hruškový džem se zázvorem
Hruškový džem se zázvorem
Hruškový džem se zázvorem
Hruškový džem se zázvorem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks citronová šťáva 3 citróny
    • 40
      g zázvor
    • 500
      g želírovací cukr 2:1
    • 950
      g hrušky

Postup přípravy receptu

1
Hrušky nakrájíme na kousky a pomačkáme rukou. Smícháme s citronovou šťávou a na malé kousky nakrájeným zázvorem. Přidáme želírovací cukr, přivedeme k varu a vaříme asi 3 minuty.

RADA: Jak na domácí zavařování?

2
Dáme trošku džemu na studený talířek a pokud se zdá po vychladnutí málo tuhý, přidáme lžičku kyseliny citronové. Plníme do horkých sklenic a pořádně zavíčkujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda

Marmeláda v pekárně

Marmeláda v pekárně

Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • milan | 18. 9. 2014 19:01

    a je to kravina, protože 50g nehraje žádnu roli, protože klidně se může víc nebo míň vypařit, záleží jaký jsou hrušky, kolik obsahují vody, to ale ženské nepochopí

  • milan | 18. 9. 2014 18:59

    hehehe, tak to máte sakra pravdu, ony ženské jsou špatné kuchařky proto, že nedokážou experimentovat a striktně se drží mnohdy přiblblého návodu :-))

  • Zuzana | 1. 9. 2014 20:15

    Tak jsem dneska zkusila tuhle marmeládku a nevim jestli jsem měla nějaký super zázvor ale těch 40 gramů mi udělalo marmeládu tak děsně štiplavou, že nebyla cítit chuť hrušek. Naštěstí mám hrušek dost, takže jsem přidala asi jednou tolik a už je to lepší. :) jen se hrušky ze začátku tvářily, že se jim nechce tuhnout, ale ja je nakonec přemluvila :) recept fajn, marmeláda je neobvyklá ale příště budu asi takto výraznou surovinu dávat postupně :)

  • sarka rudlova | 25. 8. 2014 07:39

    Dobrý den, prostě se dá jen ovoce a cukr :-) Případně další přísady, jako třeba právě zázvor. Marmeláda pak není tak tuhá, trochu stéká, ale zase nádherně vynikne chuť ovoce. Myslím, že se tomu říká klevela. Dělám tak skoro všechny marmelády.

  • Kačka Kuklice | 3. 6. 2014 21:09

    Dobrý den mohu se zeptat jak jej děláte bez želír. cukru?mslím tím přesnej počet surovin a postup. děkuji

  • Marcela | 7. 12. 2013 22:39

    No tohle funguje už dost dlouho. Prostě to někdy zkuste. Do marmelady se hold jíška nedává...

  • sarka rudlova | 31. 10. 2013 19:26

    Bombastická :-) Odpoledne jsem udělala várku z 0,5kg hrušek v domácí pekárně a teď přidělávám, byly jen dvě malé skleničky a to je sakra málo :-D Jo a želírovací cukr vůbec nedávám, ani do jiných džemů, dávám jen klasický cukr (podle chuti). Nikdy se nic nezkazilo. Musí se pak ale hodně odpařit voda, to dělám v mikrovlnce, aby nebyl džem moc řídký.

  • lucie | 16. 10. 2013 13:16

    alena - na želírovacím přípravku jsem letos četla, pokud je marmeláda málo hustá, přidejte kyselinu citronovou, hustá byla dost, proto nemám odzkoušeno. ;-)

  • alena | 8. 9. 2013 18:08

    recept je výborný, ale od které doby kyselina citronová funguje jako zahušťovadlo???? to jste pěkně ulítla a raději to vymažte.

  • Jana | 20. 10. 2011 16:48

    a slovickareni - 1kg ovoce/surove hmoty/ci prisad... hr+zaz+citr

  • Jana | 20. 10. 2011 15:00

    Příspěvek starý jak svět, ale nedá mi to nereagovat.. :-D A takovou blbost může zase napsat jenom chlap! nevědoucí trotl :-D kdyby milý zlatý Milánek věděl, tak by si spočítal, že tento cukr (0,5kg) je na 1kg ovoce!! takže 950 g hrušek není žádná blbost... ale no stress, jsou to přeci JEN chlapi :DDDDD

  • Zumbistka | 17. 7. 2011 20:51

    používám při nachlazení, 1 lžíci džemu do hrnečku, zalít horkou vodou a pít! jinak výborný i na bramborový placky..

  • Zumbistka | 17. 7. 2011 20:41

    používám při nachlazení, 1 lžíci džemu do hrnečku, zalít horkou vodou a pít! jinak výborný i na bramborový placky..

  • mirkasochova | 17. 7. 2011 09:16

    Zázvor doporučuju nastrouhat najemno a použít želírující přípravek a míň než 0.5 kg cukru,protože i nám se zdál dost sladký,ale jinak zjímavý 8-)

  • Vlasta Smékalová | 15. 10. 2009 19:04

    Chtěla jsem dát 1, ale prý už jsem hodnotila... tak alespoň slovně: tohle je naprosto famózní záležitost, Marcelo moc díky za recept... mimo jiné mi chutná i do čaje - 1 - 2 lžičky, a nejlíp když je citronový se zázvorem (Jemča)

  • lenka kučerová | 28. 9. 2009 14:42

    Vynikající, dávám za 1. Dala jsem na radu spejska pokrájet tam citron bez dužiny. Ještě dodávám že by se měly z citronu oddělat i jedérka jinak by to mohlo zhořknout.

  • tereza R | 13. 9. 2008 09:34

    Opravdu výborný, hodnotím 1*.Dělala jsem ze 4kg, použila Super želírovací cukr4v1 od Labety , balení 250g za cca 19,- Kč.Toto množství je na 1kg ovoce,+ 2 lžičky kys.citronové, bohatě stačí, perfektně ztuhlo. Hrušky jsem předkrájela na větší kusy, a pak použila tyčový mixér,nemusíte se pak zdržovat krájením na kousky.Zázvor je pikantní, dodá šmrnc. Doporučuji:-)

  • Milan | 10. 10. 2007 17:11

    950g hrušek???? Tak takovou blbost může napsat jen praštěná ženská, tzn., že 1000g už je špatně?

  • Milan | 10. 10. 2007 17:07

    950g hrušek???? Tak takovou blbost může napsat jen praštěná ženská, tzn., že 1000g už je špatně?

  • misa h. | 8. 10. 2007 10:40

    Dvakrát měř - jednou řež. ...tak to jsem si musela po dlouhé době připomenout,protože já hloupá dala místo 40g zázvoru 400g, takže džem sice krásně voněl, ale má dost štiplavou chuť. I tak dávám 1 a těším se na druhý pokus - džem je originální.

  • Ivana C. | 21. 9. 2007 11:02

    Taky jsem včera uvařila, přesně jako Anonym s želírovacím přípravkem. Džem je vynikající, ale bohužel ani ráno nebyl ve skleničkách tužší, stále tekl. Ale vůbec neva, spotřebujeme i tak. Určitě budu opakovat!

  • Anonym | 21. 9. 2007 08:23

    Včera jsem tento džem udělala dle receptu.Je trochu sladší,tak jsem přidala trochu víc kys.citronové.Je výtečný ,fakt pecka.Příště zkusím ubrat trochu cukru a přidat želírovací přípravek,jak písla p.Martina M.( želírovací cukr nelze ubrat,nezhoustlo by to dostatečně).Jinak vše dle receptu.Doporučuji a dávám 1.:-) PS

  • Martina Marťáskovic | 18. 9. 2007 13:32

    Původně jsem chtěla 2 až 3 kila hrušek - dostala jsem jich 10 kilo :-D Rodina pomohla loupat a čistit , jen jsem déle vařila , aby se mi odpařila část tekutiny dala jsem méně cukru a klasický želírovací přípravek . Nakonec jsem měla 36 sklenic :-)) Rozdávala jsem co to dalo a všem velice chutná , asi největší pochvala zněla , že je famózní :-)) Dávám za jedna a doporučuji vyzkoušet :-))

  • spejsek | 7. 9. 2007 18:20

    já jsem dělala, ale z tvrdých hrušek a je to znát, tak ho použiju do koláčů. Jinak mě příjde sladký, ale určitě je dobrý. Možná dát ten citron i s dužninou, myslím jednotlivé měsíčky oloupat

  • Anna | 7. 9. 2007 08:11

    Dobrý den,právě přemýšlím, co s pěknými popadanými hruškami na zahradě po vichřici... Chtěla jsem se zeptat, zda džem nebude moc sladký. Děkuji.

  • Ivana Samcová | 28. 8. 2007 05:57

    Džem je výborný. Udělala jsem z něj 4 skleničky /sklenice od Vitakávy a pod./

  • Gabca | 27. 8. 2007 15:56

    Kolik z tohoto mnozstvi asi udelam sklenic? Nikdy jsem dzem ani nic podobneho nedelala, tak chci letos zkusit. Navic zazvor miluju!

  • Dája | 7. 8. 2007 14:01

    Úžasné, všem doporučuji!!

  • Petra Seibertová | 15. 9. 2006 15:44

    Musím taky dát za 1*, džem je vynikající,lepší jsem snad ještě neokusila. Zázvor má velice zajímavou chuť.

  • Věra | 9. 11. 2005 08:26

    Džem je vynikající zázvor dodá výbornou chuť. Opět další vynikající typ na konzumaci posbíraných hrušek.

  • Marcela Vrabcová | 29. 8. 2005 00:08

    Asi to jde, ale ten cerstvy je nejlepsi. Da se koupit v Delvite a ve vetsich obchodech. Kdyz ho koupite vic, da se uchovavat ve stejnem prostredi jako brambory. Ma vic aroma a navic ty male kosticky jsou krasne v marmelade videt. Ted jsem ji delala zase z dvojite davky a pul kila hrusek jsem nahradila cerstvym ananasem. Hrusky povoli a rozvari se a ananas a zazvor delaji marmela peknou strukturu. No a zkusebni sklenicky uz zmizeliy...

  • Ivana | 26. 8. 2005 10:19

    Při letošní nadúrodě hrušek určitě Váš recept zkusím, akorát by mě zajímalo, jestli bych mohla místo čerstvého zázvoru použít koření. Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Višňová
Zdravě i chutně Ovoce Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hrušky Zázvor Želírovací cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Řezy Margot

Řezy Margot

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Batáty ve slanině

Batáty ve slanině

Špenátový salát s mozzarellou

Špenátový salát s mozzarellou

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

90
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
67
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
64
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
62
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
60
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Hruškovo-zelný salát s klíčky
Hruškovo-zelný salát s klíčky
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový crumble s perníkem
Hruškový crumble s perníkem
Hruškový koláč
Hruškový koláč
Hruškový koláč II.
Hruškový koláč II.
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
  • Recepty.cz
  • Hruškový džem se zázvorem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact