V kastrolu na másle krátce zpěňte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte česnek a pórek, nakrájený na kostičky. Lehce zpěňte. Zalijte vývarem, provařte asi 2 minuty a nakonec přidejte hrášek, který vařte maximálně 4 minuty (ne déle, polévka by zešedla). Takto připravený základ rozmixujte a pak propasírujte přes jemný cedník. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
2
=====Know-how + dokončení=====
3
• Toastový chléb nakrájejte na kostky a v troubě usušte dozlatova. Na másle zpěňte utřený česnek. Jakmile se jím máslo ovoní, přidejte dozlatova opražené krutonky a promíchejte.
4
• Takto připravené krutonky můžete použít do různých polévek nebo také na salát.
5
• Slaninu nakrájejte na kostičky a zlehka opražte v pánvi na oleji. Jakmile špek pustí trochu tuku, přidejte opečené česnekové krutony.
6
• Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Rozšlehejte je a přidejte k nim horké mléko.
7
• Při servírování vložte do středu hlubokého talíře bramborové pyré a orestovanou slaninu s česnekovými krutonky. Okolo nalijte polévku, kterou můžete ještě napěnit tyčovým mixérem.
Vynikající, trošku jsem se bála toho pyré ale je to vynikající! Sice jsem doma nenašla sítko, takže polévka byla trochu hrubší ale vůbec ničemu to nevadilo.