papričky peperoncini
hrube mlete - necele pul lzicky
máslo
panenský olivový olej
Postup přípravy receptu
1
Očištěné houby nakrájíme na menší kousky, česnek nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a kousek másla, přidáme česnek a chvíli restujeme na mírném ohni, dáme pozor, aby nezačal hnědnout. Přidáme houby, část (hrst) petrželky, dostatečně osolíme, zalijeme cca 1 dcl vody a necháme dusit. Když jsou houby měkké a zůstane nam trochu tekutiny (můžeme přidat během dušení trochu vody-záleži kolik vody pustí houby), odstavíme z ohně a přidáme mascarpone, pecorino, peperoncino, ješte trochu petrželky a promícháme dokud se mascarpone nerozpustí. Podáváme s těstovinami nebo s čerstvým pečivem.