g
anglická slanina
, nemusí být, pokud chceme bezmasý pokrm
3
stroužek
drcený česnek
majoránka
nebo tymián, dle chuti
sůl
pepř mletý
6
ks
rozšlehané vejce
dle velikosti, cca
Postup přípravy receptu
1
Na rozpuštěném másle, či jemně pokrájeném uzeném špeku, osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Ke konci smažení necháme v cibuli rozvonět i drcený kmín dle chuti. Přisypeme dobře okapané, krátce povařené pokrájené houby, majoránku a česnek dle chuti a ještě smažíme zhruba 5 minut, na mírném ohni, za občasného promíchání. Chceme-li, přidáme s houbami i drobně pokrájenou slaninu.
Předem uvařené a scezené těstoviny přisypeme do pánve k houbové směsi, promícháme a necháme je společně prohřát. Přilijeme rozšlehaná, mírně osolená a opepřená vejce a za častého promíchání je necháme srazit do požadované konzistence.
3
Podáváme s čerstvě pokrájenou zeleninou nebo zeleninovým salátem.