Houby uvaříme v osolené vodě s kmínem. Z másla a mouky uděláme zásmažku, zalejeme smetanou a přidáme k houbám. Krátce povaříme, ochutíme lžičkou octa a posypeme majoránkou.
Dnes byla k obědu. Přidala jsem brambory, bobkový list, zahustila moukou rozmíchanou v mléce. Moc jsme si pochutnali.
Helena Stříbrná
|17. 1. 2007 15:15
Znám to z dětství v podkrkonoší jako Jana s tím rozdílem, že se do ní dával bobkový list a nové koření a vejce se uvařila natvrdo. Každý si dal na talíř brabory - nejlépe vařené ve slupce, vejce a zalívalo se to polévkou. Nedělala se do ní zásmažka, ale záklechtka z mléka a mouky.
Tereza Jarčušková
|20. 12. 2005 06:52
Ten recept mám z Prima vařečky, ktorú vysiela Tv Prima, u nás sa to nevarí. Takže ako to tam varili, tak som to napísala. Raz som to skúsila uvariť, bolo to celkom fajn. Len som si to vylepšila o tie zemiaky ako píše Janka.
Jana H.
|19. 12. 2005 20:53
U nás v Podkrkonoší ji dělávala maminka takto: Dala vařit houby čerstvé, protože se dělávala nejvíce v létě. Nejlepší byla z lišek. Pak zahustila moukou s mlékem. Rozkvedlala do ní pár vajíček, přidala sůl, ocet popřípadě trochu cukru. Do ní pak se dávaly uvařené brambory, ale až na talíři.Vzpomínka na mládí.
Petra
|19. 12. 2005 18:39
Pocházím z jižních Čech ale takhle se Ančka nevaří!!!!!!!!