Housky a sýr rozkrojíme na 4 části, na housku položíme kulatý plátek sýra a do něj rozklepneme po jednom vajíčku. Propíchneme žloutek, opepříme a mikrovlnné troubě prohříváme asi 1,5 minuty na 100 %. Na talíř naservírujeme zeleninu a podáváme s červeným vínem. Pokud nemáme mikrovlnnou troubu, upravíme topinku zvlášť a na přikryté pánvičce s trochou vody ohříváme sýr s vejcem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marina
|11. 3. 2015 20:51
Postacikdyz housku vydlabete, autorka se o tom zrejme zapomnela zminit, pak je to hracka :-)
Andrea
|15. 5. 2007 10:43
Tento recept děláme již několik let a je to opravdu moc chutné.
Tereza Šretrová
|30. 8. 2006 10:03
Dobrý den,můžete mi napsat způsob použití česneku? Potíráte jím housku nebo rozetřený pokládáte na vajíčko. Děkuji
Lada Kovářová
|23. 5. 2005 12:43
Maido, samozřejmě že zkoušela a nevidím v tom nejmenší problém :) Plátek sýra lehce zatlačíte do housky a opatrně vyklepnete vajíčko.
Maida
|22. 5. 2005 23:24
kombinace hermelínu s vajíčkem není nic moc dobrého. Paní Kovářová, zkoušela jste dát to rozklepnuté syrové vajíčko na kolečko hermelínu tak, aby se vám tam udrželo? Nebo čekáte až to někdo vyzkouší?
Andrea Pastirčáková
|21. 5. 2005 21:01
I při mé fantazii si todle nedokážu představit.
Zuzana
|15. 11. 2004 14:40
Brr!
Anonym
|15. 11. 2004 12:50
Já bych asi vtlačila rozkrojený hermelín do rozkrojené housky tak aby bylo místo pro vajíčko, které v troubě ztuhne.
VLASTA
|15. 11. 2004 10:50
Prosim Vas, poradte ako udrzat vajicko na platku syra ?