Hermelín pokrájíme na malé kousky a dáme do misky.Pokud se nám bude lepit, můžeme nůž namáčet ve vodě. K hermelínu přidáme jemně pokrájenou cibulku, majolku, sůl, pepř a dobře promícháme. Pomazánku, pokud je hodně hustá můžeme zředit (zjemnit) lžící smetany. Necháme v chladu proležet. Pomazánku mažeme na čerstvé pečivo.
2
Na ozdobení stačí jeden druh čerstvé zeleniny (paprika, rajče, ředkvička, okurka...).
3
Takto připravenou hermelínovou pomazánku máme nejraději, protože se v ní ,,netlučou,, jiné chutě koření či uzeniny:-).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petr
|9. 3. 2016 22:19
Dnes jsem si dělal k telce (fotbálek :) na topinky...Za 5 minut hotovo + trošku odležet a je jednoduchá a nepřeplácaná
Míša
|28. 1. 2016 10:28
:-P mňamka
Žaneta
|25. 3. 2015 10:48
Je to suprová pomázánka, díky :-* .
Jana
|28. 12. 2014 18:11
Byla výborná a příště dělám rovnou ze dvou hermelínů. Mňam!!
Daniela Plachá
|8. 3. 2013 18:16
Dodneška jsem hermelínovou pomazánku draze kupovala, ale po vyzkoušení téhle budu dělat jen domácí. Majonézu vyrobit umím, takže bude i bez éček a modifikovaných škrobů. Vřele doporučuji, je skvělá :-)) .
huhu
|16. 2. 2012 20:02
jsi mrdka a smrdi ti kunda po nive
Iva
|24. 1. 2012 10:46
Pomazánka na jedničku s hvězdičkou, nic neschází nic nepřebývá, je tak akorát.
Kabeláčová
|27. 10. 2011 09:20
Pomazánka je moc dobrá, namazala jsem housky, nakrájela zeleninu a byla to mňamka, děkuji.