V míse smícháme cukr, mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Přidáme majonézu, mléko a promícháme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
Jednoduchy a rychly recept, neni co zkazit. Hlavne ocenil nas mlady pan.
Hela -
|7. 11. 2007 11:42
Nejsem autor, ale s majonézou dělám bublaninu (recept zde), buchty a spoustu dalšího. Používám jakoukoliv majonézu (Helmans je nejdražší), většinou sáčky Poličanka . Teď prodávají např. v Penny majonézy různé tučnosti a poměrně levně. Nebojte se majonézy do moučníků - vždyť majonéza je olej našlehaný se žloutky! Majolka nebo Poličanka jsou mírně slané, ale pro moučníky vynikající. Do každého sladkého těsta patří špetka soli, aby vynikla chuť!
Renča
|7. 11. 2007 10:59
Chtěla bych ji upéct, ale nevím jakou majonézu?? Máte na mysli normální Helmans??Díky
Karel Bruna
|26. 8. 2005 19:47
Díky za recept. Před lety jsem ji také pekl a byla moc dobrá. Pak jsem však recept zratil ke své lítosti.
renata
|19. 4. 2005 22:33
Muzu se zeptat jakou majonezu davate? Moc si ji uvnitr neumim predstavit. diky
Neli
|27. 4. 2004 13:25
Výborná, velmi rychlé, žádné tření akorát jsem ji pekla 60 min. na 170 stupňů.