Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na obdélník, který zasypeme žmolenkou, užmoulanou z napsaných ingrediencí. Dlaněmi jí zamačkáme, aby se tolik nesypala při balení závinu a alespoň na třikrát těsto přeložíme (zavineme). Závin pak šikmo pokrájíme na díly, potřeme žloutkem a opatrně je přeneseme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
2
Recept jsem včera zaslechl v televizi a docela mě zaujal. Doufám, že jsem ho moc nepozměnil, sledoval jsem to jen "letmo". Drobenku, která cestou z válu na plech vypadala ven, jsem použil na posypání jednotlivých kousků. Příště bych do žmolenky klidně přidal rozemleté ořechy, chutí by to bylo podobné lázeňským oplatkám :-)), ale to už by asi nebyla GATA.
Chuťově moc dobré, jen možná bych ubrala trošku cukr. Bohužel se mi kousky nepodařily vůbec tak pěkné, jak jsou na fotce. Nakrájela jsem je totiž moc úzké, takže mi při pečení popadaly. Takže příště určitě budu kousky krájet o šířce aspoň 4 cm.
Petra
|22. 11. 2011 19:21
Jednoduché a výborné, oříšky jsem přidat zkusila, máme je rádi a bylo to mňam mňam, při pečení provoněla byt jak vánoční cukroví :-)) .