Rybí filety si pokrájíme na menší kousky a záleží na chuti každého, jak je smažením dochutí. Buď je můžeme jen osolit, případně opepřit. Nebo je můžeme pokapat citronovou šťávou, nechat krátce proležet, osušit a poté osolit. Další varianta je použití koření na ryby...
2
Těstíčko:
3
Mouku smícháme se solí, žloutkem, pivem (mlékem, sodovkou či vodou) v poměru 1:1, necháme krátce proležet, promícháme a těsně před smažením vmícháme zlehka sníh z bílku.
4
Kousky ryby v těstíčku namáčíme a ihned smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a pak rovnou na talíř ke smaženým osoleným hranolkům a obloze dle chuti.
5
Někdo přidává do těstíčka cukr, někdo podává společně s jablečným octem, kterým na talíři dochutí dle svého. Zkrátka každý podle svého, prostě po česku.
6
Bramborové hranolky, pokud si je chcete dělat sami: oloupeme brambory (nejlépe moučné), nakrájíme na stejně široké hranolky, osušíme, dáme do vysoké vrstvy rozpáleného oleje (nejlépe v sítu) nebo do fritézy. Smažíme cca 8 minut, poté vyjmeme, necháme minutku odpočinout a do rozpáleného oleje je opět vrátíme a dosmažíme dozlatova. Vyndáme, necháme okapat, osolíme a podáváme.