ks
kuřecí maso
celé kuře rozdělíme na cca 10 ks bez kůže
máslo
Na potření
Marináda
1
hrnek
sojová omáčka
1
lžíce
zázvor
2
lžička
česnek
1
lžička
sůl
3
lžíce
cukr
1
lžička
pepř mletý
1
lžička
pepř celý
1
hrnek
citronová šťáva
1
hrnek
máslo
Postup přípravy receptu
1
Porce kuřete umyjeme, usušíme. Vidličkou jej důkladně propícháme. Promícháme přísady na marinádu a vše zahřejeme. Touto (teplou) marinádou zalijeme porce kuřete a marinujeme min. 4-6 hodin. V průběhu marinování obracíme.
2
Po této době kuře vyjmeme a osušíme. Potřeme kuře máslem a na rozpálené pánvi pečeme po každé straně cca 15 min.
3
Jako příloha je nejvhodnější rýže. Marináda by se měla téměř celá "nasáknout" do porcí.