ks
kuřecí maso
celé kuře (velké) rozdělené na 6–8 kousků
Postup přípravy receptu
1
Maso rozložte do pekáčku, zastříkněte citronovou šťávou a půlky citronu položte mezi maso. Zakapejte olejem a medem, zalijte vínem, přidejte česnek a tymián, vše dobře promíchejte a překryté fólií nechte nejlépe do druhého dne odpočívat v chladu.
Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí maso srovnejte v pekáči kůží nahoru, dejte do trouby a pečte, až bude maso křehké a kůžička dozlatova vypečená. Osolte a okořeňte a ihned podávejte, nejlépe s novými bramborami a zeleninovým salátem.
Manžel tuto úpravu nejdříve odsuzoval, ale teď už kuře nechce jinak. Dokonce teď objednal med v <a href="http://www.ceskamedoteka.cz> medotéce </a> a už se těší na kuřátko.