Do pekáčku dáme plátky filé, osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a kari, posypeme plátky česneku, do mezer dáme několik lžic kečupu, posypeme proužky cibule a paprik, navrch ještě pár lupínků másla (které jsme dali i pod filé). Podlijeme troškou vody a pečeme pod alobalem. Nejvíc nám chutná s chlebem, o výbornou štávu zbylou v pekáči se svádí lítý boj.
Kečup jsem nahradila rajčaty, bylo to dobré a skoro bez práce <3 <:-)
Yankee
|13. 1. 2012 20:31
Možno by bolo vhodné pozmenit názov receptu, pretože curry korenie a cigánska kuchyňa majú asi tolko spoločné, ako suši a česká či slovenská kuchyňa.
Recept až na ten kečup je zaujímavý. V Európe sa ale kečup používa len na dochucovanie hotového jedla a nie do varenia. Američania ho vymysleli, ale oni vareniu príliš nerozumejú (ich "najznámejšie" jedlá sú Hot Dog a Hamburger).
Moc dobré, na receptu jsem vůbec nic neměnila, podávala jsem s bramborovou kaší. Dávám 1.
Michal Honza
|17. 9. 2010 11:19
Přiznám se, že mě toto jídlo asi jako jedinému tady příliš nechutnalo. Samotný "cikánský" ráz jídla by se hodil spíše k tmavému masu max. klasické sladkovodní rybě, ale oceňuji nápad na rychlé, chuťově výraznější jídlo než jen obalená kostka filé v trojobalu :-)
venyss venyss
|18. 3. 2010 18:12
Výborné,rychlé,samozřejmě za 1.
Kája *
|13. 3. 2010 14:40
Opravdu moc dobré. Příště přidám trošku smetany na zjemnění.
Šarlot Vyoralová
|3. 3. 2010 17:13
Recept je vynikající, nevěřila jsem tomu jak může ryba chutnat.
Soňa Šerá
|31. 1. 2010 13:20
Naprosto FANTASTICKÉ!!! Mňam, pochutnala si celá naše rodinka. Receptík jsem obměnila, přidala jsem trochu smetany a nakonec zasypala sýrem a dala dopéct... mňam...
Simona Meisnerová
|23. 6. 2009 17:50
Naprosto luxusní!!! Místo kečupu jsem dala krájená rajčata s bazalkou a přidala trochu sýra.... Mňam! A to nejim ryby :-)))
Dorota Welszarová
|30. 5. 2009 13:02
Dneska jsme obědvali a jídlo bylo výborné. Kučupu jsme dala jen trošku a navíc polovinu smetany. Doporučuji všem;)
Hana Krupková
|5. 4. 2009 22:41
Čekala jsem rybičky v tomatě, ale byla jsem příjemně přkvapena. Předčilo to všechna očekávání. Bylo to výborné!!!!Přidala jsem místo vody bílý jogurt a taky trochu strouhaného sýra a nemělo to chybu. O zbylou šťávu se opravdu svedl lítý boj, naštěstí jsem vyhrála. Díky za recept.
Kuzma Kuzmovic
|13. 12. 2008 14:00
Moc dobrý recept :)Měl jsem málo normálního kečupu, tak jsem dal pálivý ;) Taky dobrý :)
Petule B.
|23. 11. 2008 22:16
Moc nám to chutnalo!!! Jen jsem místo koření paprika a kari (když jsem se chystala kořenit, zjistila jsem, že došla paprika) použila směs koření ´Hungaria´a k paprikám přidala rajče. Ryba mi pustila víc vody, tak jsem to posledních 10 min pekla odkryté na 250. Ale jinak dle receptu a bylo to opravdu vynikající! Zaslouží si 1.
marčelína l
|20. 6. 2007 16:00
moc dobre
Miroslava Severová
|8. 11. 2006 14:36
Takto filé děláme přidáváme pro chuť i proužky anglické slaniny nebo na proužky nakrájenou klobásu, postačí i točeňák. Dusíme na pánvi WOK.Je to výborná mňamka. Dávám za 1.
Daniela
|22. 2. 2006 13:17
Výborné, chutné jídlo. Pro podlití jsem ovšem nepoužila vodu, ale smetanu. Výsledkem byla chutná, jemná omáčka.
Zdeněk Bezručka
|5. 1. 2006 15:23
Nechal jsem se inspirovat tímto receptm ,ale trochu jsem ho obměnil. vynechal jsem kari.Přidal jsm šlehačku,vejce a tvrdý sýr.Toto jsem rozšlehal,zalil filé dle původního eceptu a gratinoval
Márinka Koločavská
|10. 12. 2005 22:07
Je to opravdu skvělý žrádýlko... olizujeme se až za ušima!
Jitka Nováková
|28. 2. 2005 21:30
Jidlo bylo docela chutne,ale mohlo to byt lepsí
hanuska
|20. 2. 2005 14:28
je to celkem dobré, filé připomíná konzervu rybiček v tomatu