Spařte a oloupejte rajčata, nakrájejte na kousky. Fazolové lusky pokrájejte na 3 cm dlouhé kousky a trochu povařte. Slejte.
2
V hlubší pánvi na oleji lehce osmažte za stálého míchání na drobounko posekaný česnek a zázvor, ale nenechte zahnědnout. Přidejte mletý koriandr, červený pepř a kurkumu a míchejte. Koření začne krásně vonět. Přidejte na kousky nakrájená rajčata a trochu vody. Trochu povařte, až šťáva zhoustne. Přidejte uvařené fazolky, osolte a promíchejte.
Výborné! také jako hlavní bezmasé (vegetariánské) jídlo s jasmínovou rýží.
Apina Hrbek
|27. 1. 2009 20:39
Dekuji Terezko, jsem rada, ze chutnalo.
Tereza J.
|27. 1. 2009 19:04
Veni, vidi, vici...uvarené, zjedé, chválené, len neviem, či dostatočne. To korenie skutočne tak nádherne voňalo, že sa suseda prišla spýtať, čo varím. Fazuľky sú tak výborné, že manžel po ochutnaní nechcel žiadne mäso, len kúsoček chlebíka. Keby sa dalo, dám tých 1 viac :))))