Fazole namočíme přes noc, propláchneme a dáme vařit do studené vody (asi tak litr a půl). Až začnou vařit, přidáme papriky vcelku, jen zbavené semínek, oloupaná rajčata nakrájená na osminky, cibule na hrubo, špenát, mrkev, celer a olej.
2
Zeslabíme plotýnku a necháme pomalu vařit kolem dvou hodin. Přidáme tymián, sůl a vytáhneme uvařené papriky. Sloupneme je, dužinu rozmačkáme vidličkou a vrátíme je do fazolí.
3
Nakonec přidáme nakrájenou petrželku.
4
Tento recept je specialita bulharského kláštera "Svatý Konstantnin a Elena".
No to je výborný jídlo. Já miluju fazole, ale nikdy mě nenapadlo přidat do nich špenát. Je to skvělá kombinace. Dali jsme si k tomu čerstvou bagetu s máslem.
irena
|21. 5. 2014 00:41
vyborne a zdrave, s fazolemi jsem varila kureci prso, ktere jsem pouzila do jineho receptu. taky jsem dala ovivovy olej, zapomnela na cibuli a nemela jsem spenat. i tak to bylo vyborne!!! chutnalo i detem. diky za originalni recept.
Nezbyva nez dat jednicku! Jen misto oleje slunecnicoveho jsem dala olivovy.Moc dobre.
Andrea
|2. 5. 2006 22:02
Bravo, opäť niečo originálne!
Airan
|2. 5. 2006 11:17
Podle pravoslavniho kalendare maji Konstantin a Elena svatek v jednom dnu a na tento den klaster porada slavnost. Lide chodi s dary pro klaster, bavi se, prohlizi si stary klaster s kostelikem (obdivuhodne fresky) a na obed dostanou tuto proslavenou pochoutku. Recept vam laskave na pozadani sdeli:-)