Na malém množství oleje si osmažíme dosklovata cibuli, ke které přidáme osmažit i na silnější nudličky pokrájené očištěné papriky, které následně zaprášíme hladkou moukou a necháme zpěnit na světlou jíšku.
Do paprikové směsi přidáme krátce osmažit i rajský protlak, ke kterému přisypeme zhruba dvě lžíce cukru, bobkové listy, nové koření a pepř dle chuti, snítku tymiánu a osolíme.
3
Za stálého míchání přilijeme vývar, vše důkladně promícháme, přivedeme k varu a za občasného míchání krátce povaříme. Když máme papriku měkkou na skus, přisypeme předem uvařené fazole (v suchém stavu 350-400 gramů), vše společně povaříme, dle chuti ještě dochutíme cukrem, solí a pepřem, vyndáme bobkové listy, větvičku z tymiánu a můžeme podávat.