Ve slané vodě uvaříme flíčky. Brambory očistíme a uvaříme pokrájené na kostky. Uvařené jemně rozmačkáme, ale ne úplně na kaši a smácháme s teplými flíčky, brynzou, posekaným koprem a omastíme vyškvařenou slaninou podle chuti.
2
Je to velmi rychlé jídlo, chuťově identické s liptovskými brynzovými pirohy, ale nepoměrně méně pracné. Může se podávat s kyselým mlékem. Množství těstovin, brambor i brynzy jsem víceméně odhadla, protože to nikdy nevážím, ale dělám od oka, takže nemusí být hmotnosti úplně dodržené.
Srdečně Vás zdravíme ze Severu čech :-) Dnes jsme recept vyzkoušeli a musíme uznat že chuť s pravými pirohy je opravdu stejná.Manžel pochází z Liptova a tak to umí posoudit :-) .Dovolili jsme si přidat i foto našeho výtvoru do Vašeho náhledu.Lucie
Mirka G.
|12. 11. 2006 20:26
Aj ja som z Liptova a kôpor sa dáva aj do tohoto jedla, je uvedený v ingredienciách. Dokonca ja ho dávam aj do bryndzových halušiek, zdajú sa mi s ním lepšie.
Lucia
|12. 11. 2006 18:45
Pochadzam z Liptova a mozem povedat, ze sa ta na tzv. liptovske pirohy absolutne nepodoba. Do piroh sa pridava aj kopor.
MMMM MSMS
|3. 11. 2006 11:21
Pirohy sú trojuholníčky z rezancového cesta plnené buď sladkoualebo slanou - v tomto prípade bryndzovou náplňou.Bryzndza sa zmieša s uvarenými popučenými zemiakmi a kôprom. Halušky sú zo surových zemiakov a múky. Takže v tomto prípade to rezancové cesto jeho valkanie a lepenie trojuholníčkov nahradili fiačky. Chuť je rovnaká, len pirohy vyzerajú určite krajšie:-))
Di
|3. 11. 2006 06:31
A nejsou to spíše falešné halušky? Vždyť piroh je plněné pečivo trojúhelníkového tvaru. Co má společného nebo podobnéhp s tímto jídlem?
Mirka g.
|2. 11. 2006 19:07
Veď som napísala, že sú falošné:-))) je to rýchlovka, ktorá veľmi podobne chutí. Liptovské pirohy robievam aj jedávam často.
Anonym
|2. 11. 2006 18:31
Tak toto ani zďaleka nie sú liptovské pirohy -asi ste ešte nikdy Mirka nejedla liptovské pirohy.