koření
nebo bylinky dle chuti: Adžika, Gyros, rozmarýn, tymián...
vývar
nebo voda dle potřeby
chilli papričky
nebo omáčka (není nutné)
Postup přípravy receptu
1
Na tuku osmažíme pokrájenou cibuli a slaninu, přidáme mleté maso, jemně osolíme opepříme a osmažíme. Po osmažení masa přidáme na kostičky pokrájenou papriku, protlak (sekaná rajčata) a nastrouhaný česnek, bylinky nebo koření dle chuti a ještě krátce osmažíme. Přisypeme nastrouhanou dýni, zalijeme vývarem dle potřeby, jen tolik, aby se vše dusilo v trošce šťávy, protože zahušťování pak už nebude nutné. Dusíme doměkka, dle potřeby podléváme a mícháme, nakonec dochutíme dle potřeby solí nebo sojovou omáčkou.
2
Podáváme s těstovinami, bramborem, smaženými topinkami, opečenými toasty nebo bagetkami... Dozdobit můžeme strouhaným sýrem nebo křenem.
3
Mleté maso můžeme použít dle chuti: hovězí, vepřové, míchané, drůbeží i králičí.