Sušenky rozdrtíme, dáme do misky a zalijeme ¼ másla, které jsme si předtím rozpustili. Směs vysypeme do formy a co nejvíc udusáme dlaní tak, aby byla vrstva sušenek všude rovnoměrně.
2
Poté začneme připravovat náplň.
3
Lučiny, vejce a cukr dáme do větší mísy a zakapeme šťávou z půl citronu podle chuti. Někdo má rád kyselejší, někdo méně kyselé. Nakonec přidáme sůl. Vše vyšleháme šlehačem do hmoty bez hrudek. Nalijeme do formy na již připravený základ ze sušenek. Lijeme pomalu a rovnoměrně. Poté dáme do trouby předehřáté na 190° na cca 20-25 minut.
4
Mezitím si připravíme krém. Zakysané smetany, vanilkový cukr a opět trochu citronové šťávy dáme do větší mísy a šleháme šlehačem cca 4 min., aby byla hmota hezky nadýchaná.
5
Ozkoušíme výtvor v troubě a pokud se nám netrhá a nelepí na dotek na prsty, vyndáme a nalijeme krém jako 3. vrstvu opět rovnoměrně a opatrně po celém obsahu formy.
6
Opět vložíme do trouby vyhřáté na 220° na 5-10 minut.
7
Po upečení pomalu odkrájíme nožem od stran formy a necháme vychladnout.
8
Vršek můžeme ozdobit dle chuti. Například jahody s čokoládou, kiwi, borůvky...
9
(Na fotce je malinový cheesecake, růžový je proto, že jsem přidala do 3. vrstvy růžové barvivo.)